När identiteter förändras (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2020-03-25
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 12 mm
Vikt
275 g
SAB
Ca
ISBN
9789189047570

När identiteter förändras

Häftad,  Svenska, 2020-03-25
198
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"När identiteter förändras" undersöker hur vi i teori och praktik, med ett själavårdande perspektiv, kan förstå identiteter i förändring hos människor i det levda livet och i bibelns berättelser.
Det finns något i varje människa som ger henne eller honom kraft och energi, originalitet, samvete och kreativitet - nämligen själen. Den är central för förståelsen av olika identiteter och av jaget. Boken bygger på empirisk och teoretisk identitetsforskning inom praktisk teologi och pastoralteologi. Grimell integrerar med fascinerande exempel psykologisk och narrativ teori med begreppet själen. Själen är ett bärande koncept som utvecklas i boken och som anknyter till det som kallas för själens exeges, en själavårdsmetod som utgår från både identitetsforskning och en särskild tes om Jesus. Även bekräftelsens och tolkningens själavård introduceras. Författaren utvecklar också begreppen moraliska, andliga och själsliga skador. Boken kan läsas och användas av alla som är intresserade av och söker djupare förståelse kring identitet, trauma, övergång, kris, bibeln och själavård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När identiteter förändras
  2. +
  3. Du duger : stärk ditt självförtroende som förälder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du duger : stärk ditt självförtroende som förälder av Alf B Svensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »