När identiteter förändras (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2019-03-25
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 12 mm
Vikt
275 g
SAB
Ca
ISBN
9789189047570
När identiteter förändras (häftad)

När identiteter förändras

Häftad Svenska, 2019-03-25
206
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"När identiteter förändras" undersöker hur vi i teori och praktik, med ett själavårdande perspektiv, kan förstå identiteter i förändring hos människor i det levda livet och i bibelns berättelser.
Det finns något i varje människa som ger henne eller honom kraft och energi, originalitet, samvete och kreativitet - nämligen själen. Den är central för förståelsen av olika identiteter och av jaget. Boken bygger på empirisk och teoretisk identitetsforskning inom praktisk teologi och pastoralteologi. Grimell integrerar med fascinerande exempel psykologisk och narrativ teori med begreppet själen. Själen är ett bärande koncept som utvecklas i boken och som anknyter till det som kallas för själens exeges, en själavårdsmetod som utgår från både identitetsforskning och en särskild tes om Jesus. Även bekräftelsens och tolkningens själavård introduceras. Författaren utvecklar också begreppen moraliska, andliga och själsliga skador. Boken kan läsas och användas av alla som är intresserade av och söker djupare förståelse kring identitet, trauma, övergång, kris, bibeln och själavård. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När identiteter förändras
  2. +
  3. Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att öppna ett slutet rum : själavård och eckles... av Jonas Ideström, Gunilla Löf Edberg (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »