När identiteter förändras (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-03-25
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
SAB
Ca
ISBN
9789189047570
När identiteter förändras (häftad)

När identiteter förändras

Häftad Svenska, 2019-03-25
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"När identiteter förändras" undersöker hur vi i teori och praktik, med ett själavårdande perspektiv, kan förstå identiteter i förändring hos människor i det levda livet och i bibelns berättelser.
Det finns något i varje människa som ger henne eller honom kraft och energi, originalitet, samvete och kreativitet - nämligen själen. Den är central för förståelsen av olika identiteter och av jaget. Boken bygger på empirisk och teoretisk identitetsforskning inom praktisk teologi och pastoralteologi. Grimell integrerar med fascinerande exempel psykologisk och narrativ teori med begreppet själen. Själen är ett bärande koncept som utvecklas i boken och som anknyter till det som kallas för själens exeges, en själavårdsmetod som utgår från både identitetsforskning och en särskild tes om Jesus. Även bekräftelsens och tolkningens själavård introduceras. Författaren utvecklar också begreppen moraliska, andliga och själsliga skador. Boken kan läsas och användas av alla som är intresserade av och söker djupare förståelse kring identitet, trauma, övergång, kris, bibeln och själavård. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När identiteter förändras
  2. +
  3. Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet av Johan Westerholm (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Grimell

  • Reconsidering the Uniform

    Jan Grimell

    This longitudinal study has followed nineteen Swedish service members as they have transitioned from military to civilian life and grappled with their own questions of losing profound military identities, communities, meanings, and purposes in lif...

Bloggat om När identiteter förändras