Gangstervåld: Den nya brottsligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
218 x 143 x 24 mm
Vikt
496 g
SAB
Oepa
ISBN
9789189139831
Gangstervåld: Den nya brottsligheten (inbunden)

Gangstervåld: Den nya brottsligheten

Inbunden Svenska, 2020-09-08
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bombattentat, skottlossningar och rena avrättningar. Hot mot målsäganden och vittnen som skräms till tystnad. Öppen narkotikahandel, utpressning och kidnappningar. Våldsamma hämndaktioner mot poliser och deras anhöriga. Sverige har drabbats av en ny och brutal kriminalitet ett gangstervåld.
Fredrik Kärrholm har varit polis i tio år och har på nära håll bevittnat gängens råhet såväl som lagstiftningens brister. Han har jobbat i utsatta områden, svarat som analyschef vid polisens nationella underrättelseenhet och varit medarbetare till tre rikspolischefer. Med utgångspunkt i sina erfarenheter och studier i kriminologi vid universitetet i Cambridge presenterar han en skarp analys av brottsligheten i dagens Sverige. Vad beror den på och vad bör göras för att komma tillrätta med problemen?
Kärrholms kombination av vetenskapligt anslag och polisiärt perspektiv gör Gangstervåld till en unik bok, som också utmanar. Som han själv skriver: De flesta poliser och en hel del jurister kommer att hålla med mig, men färre straffrättsspecialister och kriminologer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gangstervåld: Den nya brottsligheten
  2. +
  3. Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för g... av Lasse Wierup (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Kärrholm

  • Polishandboken

    Andreas Elmebo, Fredrik Kärrholm

    Polishandboken är en lättläst sammanfattning av den enskilde polisens befogenheter och skyldigheter: Vad som ska, kan och bör göras. Hur det görs och avrapporteras. I den sjätte upplagan har både innehåll och lagtext uppdaterats. Läs mer Polisens ...