Gangstervåld : den nya brottsligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
218 x 143 x 24 mm
Vikt
501 g
SAB
Oepa
ISBN
9789189139831
Gangstervåld : den nya brottsligheten (inbunden)

Gangstervåld : den nya brottsligheten

(24 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-08
209

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Bombattentat, skottlossningar och rena avrättningar. Hot mot målsäganden och vittnen som skräms till tystnad. Öppen narkotikahandel, utpressning och kidnappningar. Våldsamma hämndaktioner mot poliser och deras anhöriga. Sverige har drabbats av en ny och brutal kriminalitet ? ett gangstervåld.

Fredrik Kärrholm har varit polis i tio år och har på nära håll bevittnat gängens råhet såväl som lagstiftningens brister. Han har jobbat i utsatta områden, svarat som analyschef vid polisens nationella underrättelseenhet och varit medarbetare till tre rikspolischefer. Med utgångspunkt i sina erfarenheter ? och studier i kriminologi vid universitetet i Cambridge ? presenterar han en skarp analys av brottsligheten i dagens Sverige. Vad beror den på och vad bör göras för att komma tillrätta med problemen?

Kärrholms kombination av vetenskapligt anslag och polisiärt perspektiv gör Gangstervåld till en unik bok, som också utmanar. Som han själv skriver: ?De flesta poliser och en hel del jurister kommer att hålla med mig, men färre straffrättsspecialister och kriminologer.?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gangstervåld : den nya brottsligheten
 2. +
 3. Zofias romska balkanmat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Zofias romska balkanmat av Zofia Selimi (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Gangstervåld : den nya brottsligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa bok jag läst om ämnet!
  Historieintresserad, 28 juni 2021

  Nog svårt att hitta en mer erfaren och insatt författare i detta ämne! Som sannolikt står utanför den ordinarie sfären av journalister & kriminologer som inte har råd att prata sanning. Boken ger mängder med underbyggda fakta inkl källhänvisningar. Ger en bild av läget som sällan eller aldrig tillåts i media som lever på statlig finansiering! Även logiska resonemang om vad som kan göras! Ifall nu Sverige varit ett normalt land som brydde sig om brottsoffer och arbetande människor!

 2. Väldigt bra
  Crusader, 30 mars 2021

  Den är välskriven, det gör det lätt att ta till sig informationen. Det är en bok alla borde läsa för att få en större inblick i den dagens utvecklingen, samt för att förstå varför vi har hamnat där vi är idag att ideologi har styrt kriminologin och rättsväsendet till sina extrema nivåer. Hoppas det kan bli ändring på det efter denna boken.

 3. Viktig bok
  Ajv, 12 januari 2021

  Ett ämne som är väldigt aktuellt. Våra lagar från 80 - talet fungerar inte längre på den organiserade brottsligheten i Sverige. Författaren vågar beskriva situationen och sätta ord på vad som har gått fel.

 4. Viktig bok som alla borde läsa!
  Josefin, 20 december 2020

  En riktigt skarp beskrivning av Sveriges nya sorts kriminalitet, men även en beskrivning av Sveriges rättsystem och förklaringen till varför det ser ut som det gör. Fredrik presenterar också vilka åtgärder han tycker krävs för att få bukt med brottsligheten, och jag håller helt med om att det krävs betydligt tuffare tag än något politiskt parti lägger fram.

 5. Obligatorisk läsning för 50 år och yngre
  Gunilla, 17 november 2020

  Speciellt för poliser och andra tjänstemän inom rättssamhället: socionomer och andra socialarbetare; vårdpersonal LSS, lärare och framförallt alla politiker oavsett partitillhörighet!

 6. Tankeväckane och lättläst
  GunMarie Stenström, 30 oktober 2020

  Boken är skriven så att det känns som om man sitter och pratar med Fredrik Kärrholm. Det är mycket tunga fakta som man inte kan bortse ifrån längre.

 7. Realistisk beskrivning av dagens samhälle.
  Rosba, 21 oktober 2020

  Författaren har lagt ner ett omsorgsfullt arbete med denna bok. Den skildrar dagens problem, som nästan aldrig beskrivs i media. Landet har förändrats inte minst demografiskt de sista decennierna och juridiken har inte inte följt utvecklingen. Kärrholm beskriver det nya grova våldet och dess konsekvenser. Han ger dessutom konkreta råd om möjliga lösningar. De senare förutsätter dock att politiker och andra myndighetspersoner vill diskutera och agera. Boken borde vara obligatorisk läsning för regerings- och riksdagsledamöter.

 8. En fängslande läsning!
  Piotr Pons, 18 oktober 2020

  Köp boken innan Åklagarmyndigheten beslagtar hela upplagan.

  Vad sägs om följande citat från sidan 192 i boken:

  "Vi (i Sverige - mitt tillägg) har varken överprövande kammare, konstitutionell domstol eller en president eller monark med veto. Det finns förvisso ett lagråd vars uppgift är att bedöma hur lagförslaget förhåller sig till grundlagarna, rättssäkerhetskraven och rättsordningen i övrigt. Men dess faktiska makt kan jämföras med en arg lapp i tvättstugan. Lagrådets kr... Läs hela recensionen

 9. Verklighetsbeskrivning
  Johan Westerudd, 1 oktober 2020

  Fredrik väljer att inte agera PK i en samhällsdebatt mkt uppbyggd på just det. Kunnig och skarp säger han hur landet ligger, delvis svårsmält för många av oss.

 10. En bok som regeringen m.fl. borde läsa!
  Hans Hedström, 30 september 2020

  Författaren tar upp en rad (för regeringen) obekväma sanningar, delvis grundade på egen erfarenhet men också sådant som går att kontrollera via olika källor. Inte minst via polisutredningar och domstolshandlingar.

  Jag håller med om det mesta vad han skriver, speciellt hans förslag till radikala åtgärder för att försöka hejda den allt värre våldsspiralen som drabbat olika delar av landet.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Fredrik Kärrholm

 • Polishandboken

  Andreas Elmebo, Fredrik Kärrholm, Fernando Cisternas

  Polishandboken är en lättläst sammanfattning av den enskilde polisens befogenheter och skyldigheter: Vad som ska, kan och bör göras. Hur det görs och avrapporteras. I den sjunde upplagan har både innehåll och lagtext uppdaterats. Polisens arbete r...