Klimatet och omställningen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2018-04-09
Upplaga
1
Förlag
Borea Bokförlag
Originaltitel
Klimatet och omställningen
Medarbetare
Svallfors, Maria (form)
Dimensioner
202 x 155 x 27 mm
Vikt
415 g
SAB
Uhcd
ISBN
9789189140943
Klimatet och omställningen (häftad)

Klimatet och omställningen

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-04-09
228
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Klimatförändringarna går allt snabbare. CO2-halten, temperaturen och havsnivån stiger snabbare än någonsin. Användningen av fossila bränslen minskar inte. Utsläpp av växthus gaser ökar. Det gör även vår konsumtion av internationella flygresor, kött och bränsleslukande person bilar. Trots detta fortsätter klimatfrågan att vara en fråga med låg prioritet. Vad innebär det egentligen att ta klimat förändringarna på allvar?

De människo skapade klimatförändringarna utmanar vår syn på frihet och moral. Föreställningen om den eviga tillväxten, synen på statens roll och på vad som är vänster och höger i politiken likaså. Konkreta förslag på åtgärder i en omställning som på allvar vill förändra den negativa utvecklingen behövs. De åtgärder som föreslås i den här boken är bara början.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klimatet och omställningen
 2. +
 3. Klimatet och välfärden . mot en ny svensk modell

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klimatet och välfärden . mot en ny svensk modell av Staffan Laestadius (häftad).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Klimatet och omställningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  Åke Johansson, 10 december 2020

  Boken är saklig, baserad på ett stort kunnande och ett imponerande faktaunderlag. Pekar på nödvändiga och möjliga lösningar av jordens klimatproblem.

 2. Bra vägledning!
  Hanna, 21 januari 2020

  Alla politiker och beslutsfattare borde läsa den här boken! Särskilt andra halvan. Mycket konstruktiva, balanserade och initierade analyser och rekommendationer, utan moraliska pekpinnar, om hur Sverige kan hantera klimatkrisen. Och -faktiskt - vilka möjlighet det finns.

 3. Den bästa bok jag läst om klimathotet
  Björn Wiklund, 15 november 2019

  Mycket kunnig och informativ bok om klimathotet och konkret om vad vi måste göra för att hålla temperaturförhöjningen någorlunda i schack. Men politik är det möjligas konst och inte ens i Sverige verkar det möjligt att höja tex drivmedelsskatten.
  Läs den här boken!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Staffan Laestadius