Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2022-08-25
Förlag
LL-förlaget
Medarbetare
Larsson, Tove (förf.) / Lundh Papiernik, Alice (förf.) / PicaPica, Cecilia (form)
Dimensioner
207 x 140 x 20 mm
Vikt
356 g
SAB
Hc.016(s)
ISBN
9789189149205

Minnen och fantasier : lättlästa noveller

Inbunden,  Svenska, 2022-08-25
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
/LÄTTLÄST/

De lättlästa novellerna i Minnen och fantasier är skrivna av sju deltagare i skrivargruppen på Kulturcentrum Skåne i Lund, en kreativ kulturarbetsplats för personer med intellektuell eller kognitiv funktionsvariation. Gruppen har under flera år fördjupat sig i skrivande i olika genrer. Det senaste året har de fokuserat på noveller och arbetat utifrån olika teman som minnen, kärlek, rädsla, sorg och fantasi.

Skrivargruppen har letts av kulturpedagogen Jenny Friman, författare till boken Bokcirkel i lättläst, och skrivpedagogen Åsa Söderling. Resultatet är nio noveller med tydliga författarröster och stor bredd i både stil, genre och lättlästnivå. En samling där de flesta läsare kan hitta något som väcker läslust!

"Vår övertygelse är att personer med kognitiva/intellektuella funktionsvarianter har mycket att tillföra kulturlivet och att konstnärligt skapande befrämjar kreativitet och utveckling hos var och en." Kulturcentrum Skåne.

Boken innehåller även korta texter där varje författare ger sina tankar om skrivande och tips till andra som vill börja skriva. Författarna i gruppen är Malin Andersson, Jossan Antonsson, Peter Arneson, Elias Edén, Eva Henriksson, Tove Larsson och Alice Lundh Papiernik.

Lättlästnivå: 2 - lättare och 3 - lätt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Minnen och fantasier : lättlästa noveller
  2. +
  3. Minnenas musik : 29 författare skriver om musikens inverkan på upplevelser, minnen och livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnenas musik : 29 författare skriver om musik... av Kristina Suomela Björklund, Maria Ahlqvist Ruokolahti, Nour Alhouda Kanjo, Monika Chanovian, Erik Edsbagge Engström (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna