Eiffel (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2022-04-22
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Ulla Linton
Originaltitel
Eiffel
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789189157378

Eiffel

(33 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-04-22
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kärlekshistorien som ritade om Paris för alltid

Inte långt efter slutförandet av arbetet med Frihetsgudinnan, när han står på toppen av sin karriär, blir Gustave Eiffel tillfrågad av den franska regeringen att designa något spektakulärt till världsutställningen i Paris 1889.

Eiffel är helt fokuserad på projektet med att bygga ett tunnelbanesystem men allt förändras när han av en slump möter sin vackra ungdomskärlek, Adrienne Bourgès. Deras förbjudna relation ger honom den inspiration som för alltid kommer att förändra vyn över Paris.

Romanen Eiffel är en storslagen och romantisk berättelse om kärlekshistorien som förändrade Paris för alltid.

"Höstens bästa feelgood-romaner /.../ ... en roman om Gustave Eiffel och hur hans torn kom till, men som också handlar om hans livs stora och omöjliga kärlek. /.../ Hans kärlek till tornet, som givetvis är en 'hon', är även den storslagen och slutrepliken vid invigningen väver snyggt samman kvinnan, monumentet och den romantiska berättelsen." - Göteborgs-Posten

"Som läsare får vi en vacker men skandalomsusad kärlekshistoria till livs, men Gustave Eiffel och kärleken väcker också en nyfikenhet på att få veta mer om denna tid och plats - precis som en bra historisk roman ska." (Betyg: 4) - BTJ-häftet nr 21/2021, Birgitta Ehn Eliason

Nicolas d'Estienne d'Orves är författare och journalist och har skrivit ett tjugotal kritikerrosade essäer och romaner. Han skriver för Figaro Littéraire, Madame Figaro, Les Échos och Spectacle du monde.

Boken gavs ut på svenska 2021 under namnet Gustave Eiffel och kärleken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eiffel
 2. +
 3. En kvinnas straff

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas straff av Ana Porss (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Eiffel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Eiffeltornets historia.
  Margareta Mangs, 29 september 2023

  Jag tyckte mycket om den här boken. För länge sedan bodde jag tre år i Paris, gick förstås upp i Eiffeltornet. Fantastiskt att nu få dess historia.

 2. Helt ok
  Therese K, 20 februari 2023

  Kul att höra historien bakom Eiffeltornet. Kanske lite Harlequin-varning, vilket jag inte är så förtjust i. Men annars så var det ganska intressant.

 3. Intressant bok
  Chris , 13 februari 2023

  Ser på Eiffeltornet med en helt ny syn. Vilket fantastiskt bygge på slutet av 1800-talet, och den spännande historien bakom.

 4. Tråkig
  Sara H, 4 september 2022

  Förstår inte hur denna bok har fått så bra recensioner. Jag tvingade mig igenom den men den blev inte bättre.

Visa alla 4 recensioner