Representativ demokrati (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2021-02-10
Förlag
Vulkan
SAB
Ocgaa
ISBN
9789189231887
Representativ demokrati (häftad)

Representativ demokrati

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-02-10
346
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vi är stolta över vår demokrati i Sverige. Vi vill dessutom att den ständigt ska fördjupas, breddas, spridas, värnas. Men vad är demokrati?
Vad är representativ demokrati? Här är begreppen milt sagt oklara. Och varför är så många så missnöjda med både vårt politiska system och med samhällsutvecklingen i stort?

Denna bok tar tag i frågorna från grunden. Demokrati och representativ demokrati behandlas ingående liksom republik och monarki, maktdelning, maktuppdelning, maktbegränsning, grundlagar, olika sorters valförfaranden och rättsväsendets utformning och betydelse för det demokratiska statsskicket.

Vår representativa demokrati kan dramatiskt förbättras. Och demokratiseras. För att åstadkomma detta krävs radikala förändringar, men samtidigt inte förändringar som radikalt bryter mot svenska politiska traditioner.

Erik Lidström är Tekn Dr i fysik från Uppsala universitet. Efter fyra år som forskare i Grenoble gick han 2000 över till IT. Vid sidan om intresserar han sig för och forskar i samhällsfrågor och har publicerat boken Education Unchained (2015) om skolans behov av reformer. Rekommenderad av Choice Magazine som kursbok vid amerikanska universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Representativ demokrati
  2. +
  3. Det politiska spelet : medborgare, medier och politiker i den representativa demokratin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det politiska spelet : medborgare, medier och p... av Bengt Johansson, Staffan Kumlin, Elin Naurin, Lena Wängnerud (häftad).

Köp båda 2 för 733 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Representativ demokrati. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viktig folkbildning för varje medborgare
    Robert Lundkvist, 13 april 2021

    Lär dig skillnaden mellan "demokrati", "representativ demokrati" och "liberal demokrati" och mycket mer. Det här fick du aldrig lära dig i skolan.

Visa alla 1 recensioner