När vinden vänder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2021-05-14
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
674 g
SAB
Kc,Kda,Ohja
ISBN
9789189308503
När vinden vänder (inbunden)

När vinden vänder

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2021-05-14
218
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Det tidiga 1800-talet var männens värld i vilken hustavlans ordning rådde. I Skåne låg de adliga slotten tätt - ärvda från far till son sedan generationer tillbaka.
Men så kom förändringarnas tid.
Den feodala ordningen föll, den kollektiva strukturen bröts upp och den enskilda individens handlande avgjorde hennes öde. Var och en skulle bli sin egen lyckas smed. Ett nytt ekonomiskt tänkande krävdes om de gamla godsägarna skulle ha råd att behålla sina slott. Men hur drabbades kvinnorna av den ekonomiska och sociala utförsbacken? De var privilegierade och ridderligt beskyddade men strängt fostrade att behaga, att uppträda oklanderligt och veta sin plats. De var brickor i männens spel.
Två kvinnor som bröt mot normen med individuella och högst personliga livsval var Charlotte Rosencrantz och Adèle Sylvan.
När vinden vänder porträtterar de två dansk-svenska adelskvinnorna Charlotte Rosencrantz och Adèle Sylvans liv och omgivning. Tack vare ett omfångsrikt arkivmaterial skapar Charlotte Ulmert ett stycke levande kvinnohistoria om kvinnors utsatthet såväl som ett porträtt av Skånes historia under 1800-talet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När vinden vänder
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotte Ulmert

  • Visan som gåva : Olle Adolphsons litterära konstnärskap

    Charlotte Ulmert

    Olle Adolphson gick hastigt ur tiden våren 2004. Efter sig lämnar han en skatt av visor och dikter, fyllda av glädje och värme, men också ett djupt vemod - en diktkonst som är en estetisk och etisk gåva till läsare och lyssnare. I Visan som gåva. ...