Vad är en lärare : 11 stärkande pekpinnar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2021-04-23
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
340 g
SAB
Emia
ISBN
9789189308800
Vad är en lärare : 11 stärkande pekpinnar (inbunden)

Vad är en lärare : 11 stärkande pekpinnar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-04-23
198
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Lärare är mer än ett vanligt jobb. Det är ett multijobb med fler dimensioner än i de flesta andra yrken. En lärare på styva linanbehärskar en hel arsenal av roller: kunskapsgenerator, auktoritet, människokännare, domare, med flera. Läraren ska på flera plan axla ansvaret för att det uppväxande släktet hittar rätt spår i livet och i samhället.
Men läraren är människa, inte Gud! och för att lösa det mångsidiga uppdraget krävs ingen övermänniska. Det krävs dock att man inte bara traskar patrull och plöjer näsan i läroplan och direktiv, utan främst tänker självständigt. Ramar gäller givetvis men lärarrollen mejslar du själv fram - i dialog med eleverna.
Läraren måste, förutom att bibehålla kommandot, kunna sitt ämne. En skola värd namnet kan inte tillåta att lärare är okunnigaoch obildade. Att läraren är bäst i klassen i sitt ämne måste vara huvudskälet till att hen avlönas för sin insats. Den gode läraren har höjt kunskapens fana och bäddar för samhällets och individernas framtida sociala, politiska, ekonomiska och kulturella trygghet och utveckling. Så högtidligt är det!
Ja, Vad är en lärare? Svaret ges till dels i den här boken som riktar 11 stärkande pekpinnar på lärarrollen - ett behövligt ryggstöd för den som är eller önskar bli lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad är en lärare : 11 stärkande pekpinnar
 2. +
 3. Andetaget, livet, evigheten: vägledning i varje ögonblick

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andetaget, livet, evigheten: vägledning i varje... av Sofia Sivertsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad är en lärare : 11 stärkande pekpinnar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En klassuppsättning för lärarrummet
  Irene Kolare, 4 juni 2022

  "Vad är en lärare" borde det finnas en klassuppsättning av i varje lärarrum!

  Insiktsfullt utan att skriva någon på näsan delar författaren och läraren Anders Tidström med sig av sina erfarenheter som lärare. Men icke desto mindre är det uppenbart att en lärare ska ha kommandot och kunna sitt ämne. En skola värd namnet kan inte tillåta att lärare är okunniga och obildade eller saknar auktoritet. Fyllt av medmänsklighet är Tidströms samtal med läsaren.

  De130 välskrivna sidorna... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Tidström

 • Tvålärarskap : lokalproducerat och hållbart

  Anders Tidström

  Tvålärarskap - lokalproducerat och hållbart är en angelägen bok som belyser tvålärarskapet - en metod framsprungen ur lokala innovativa försök att motverka bristande skolresultat och vända utvecklingen. Lärare som praktiserar tvålärarskapet upplev...