Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Värsta bästa
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2022-05-11
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Wadsten, Sebastian (form)
Dimensioner
30 x 200 x 150 mm
Vikt
415 g
SAB
uVna,uDo
ISBN
9789189393165

Värsta bästa tonåren

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-11
183
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Värsta bästa tonåren tar upp en mängd av de frågor som är aktuella under tonårstiden [ ] Ämnena belyses på ett bra och ingående sätt [och] det går bra att använda den som lexikon och slå upp det som är mest intressant för stunden. Som helhet är det en bra bok för tonåringar och deras föräldrar." - BTJ, betyg 4/5

Ny bok i värsta-bästa-serien med kunskap som är lika viktig för tonåringarna som för lärare och föräldrar.

Värsta bästa tonåren är den enda boken om den stora utvecklingen som sker i kroppen och själen under puberteten och om det som pågår i skolan och familjen, på fester och nätet. Det är en praktisk handbok som blandar fakta, siffror och bra-att-veta med berättelser ur verkligheten.

Boken avdramatiserar jobbiga ämnen och svarar på det som tonåringar behöver veta för att kunna fatta bra och klokare beslut för en tryggare och roligare tonårstid. Unga röster, som Hampus Nessvold, Nicole Falciani och Lizette Edfeldt bidrar med tankar från sina egna tonår och författarna ger råd och svarar på frågor om allt ifrån vänskap och ekonomi till övergrepp, alkohol, mens och motion.

VÄRSTA BÄSTA TONÅREN vänder ut och in på ideal, normer och trender och sätter ord på svåra känslor. Det är ett slags lexikon som guidar till ökad självkänsla och kroppskännedom, större tolerans och hur läsaren kan påverka sin fysiska och psykiska hälsa.

MARIA DUFVA är kriminolog, författare och föreläsare. Hennes första bok, Mitt barn på nätet, kom ut 2017. Sedan dess har hon gett ut ytterligare tre böcker som sammantaget sålt mer än 300 000 exemplar. Alla hennes böcker har för avsikt att genom kunskap skydda barn från olika typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat.

FRIDA GARELL är barnmorska. Som verksam på ungdomsmottagning kommer hon i daglig kontakt med unga som söker svar på frågor om kön, identitet och psykisk hälsa. Hon föreläser också på gymnasieskolor om ämnen som sex, samtycke och relationer.


Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värsta bästa tonåren
 2. +
 3. Saker som (nästan) ingen vet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saker som (nästan) ingen vet av Bengt Fredrikson, Andreas Palmaer (kartonnage).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Värsta bästa tonåren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En läromästare!!!
  Bokälskare , 6 juni 2022

  En fantastisk välskriven bok med många bra tips
  En bok som jag gärna skulle ha läst när jag var tonåring
  En mormor på 73 år

Visa alla 1 recensioner