Vår i Sápmi-Gidda Sámis (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2023-05-09
Förlag
Olika förlag AB
Illustratör/Fotograf
Anna-Stina Svonni
Dimensioner
185 x 185 x 7 mm
Vikt
187 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189405417

Vår i Sápmi-Gidda Sámis

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-09

Slutsåld

Beaivi - sol, boazu - ren, eadni - mamma, áhkku -mormor, gáhkku - glödkaka. I den här boken finns alla ord på både nordsamiska och svenska. Varje ord följs också av ett verb. Solen skiner, renen betar, glödkakan är god. En rolig pekbok som lär både barn och vuxna nordsamiska och om Sápmi. Samiska är ett av Sveriges officiella minoritetsspråk. Den här boken är skriven på nordsamiska. I Sverige talas också lulesamiska, pitesamiska, umesamiska och sydsamiska. Till boken finns också en film för den som vill lära sig hur de samiska orden uttalas (på olika.nu).

Vad gillar OLIKA?
- Skapad av samer
- Lär svenska barn och vuxna samiska
- Både ord och korta meningar

OLIKA är ett prisbelönt förlag som utmanar stereotyper med normkreativitet. Målet är ett jämställt, jämlikt och inkluderande samhälle. När du köper böcker från OLIKA bidrar du till deras aktiva arbete för barn och ungas rättigheter.

OLIKAs koldioxidavtryck 2022 = 0,6 kg/bok
Sedan 2022 trycker OLIKA på återvunnet papper. På det sättet sparar de minst 1000 träd per år som får stå kvar och suga åt sig koldioxid. De trycker också sina böcker på Svanenmärkta tryckerier. För att framtiden är cirkuläroch hållbar! Läs mer på olika.nu.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vår i Sápmi-Gidda Sámis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig, fin och utbildande bok

  AC (mamma);
  Fin, viktig och utbildande bok för det yngsta barnet men funkar lika bra för den som är lite äldre eller är vuxen. Vi lär oss nordsamiska ord och lär oss även vad flaggan symboliserar och lite historia. Fina illustrationer.

  Philip 10 år;
  Bra och kul bok som man kan lära sig nya ord i på ett annat språk.
  Fina illustrationer och kul att det är fakta i boken. Jag tror att boken är viktig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elin Marakatt