I avgrunden : och andra noveller (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
h:ström - Text & Kultur AB
Översättare
Erik Carlquist
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
215 x 160 x 35 mm
Vikt
720 g
SAB
Hcee.016
ISBN
9789189447684
I avgrunden : och andra noveller (kartonnage)

I avgrunden : och andra noveller

Kartonnage Svenska, 2005-12-01
227
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
H. G. Wells noveller är fulländade och mångbottnade verk, som på ett fascinerande sätt kompletterar hans romaner. Här tar han ut svängarna och lyfter ny mark i den genre som så småningom kom att kallas science fiction. Wells förmåga att inte bara skildra den teknologiska utvecklingen, utan även de effekter som den får på människorna, sätter honom i en klass för sig själv inom den tidiga sf-litteraturen.

Pressröster

"HG Wells är jämte Jules Verne den moderna sf-genrens skapare. De två skiljer sig från varandra. Wells var politisk förkunnare, medan Verne var mer satiriker. Wells skrev om vetenskap, Verne om teknologi. Wells hade de stora perspektiven - andra världar, kosmos, den avlägsna framtiden - medan Verne skrev om fantastiska resor på och omkring jorden. Wells var nog den större stilisten, medan Verne var den som nådde de breda folklagren. HG Wells är värd att återupptäcka" - Dast Magazine.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I avgrunden : och andra noveller
  2. +
  3. Presentask med fyra sci fi-noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Presentask med fyra sci fi-noveller av Ray Bradbury, Philip K Dick, Ursula K Le Guin, H G Wells (presentask).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av H G Wells

Övrig information

H. G. Wells noveller är fulländade och mångbottnade verk, som på ett fascinerande sätt kompletterar hans romaner. Här tar han ut svängarna och lyfter ny mark i den genre som så småningom kom att kallas ”science fiction”. Wells förmåga att inte bara skildra den teknologiska utvecklingen, utan även de effekter som den får på människorna, sätter honom i en klass för sig själv inom den tidiga sf-litteraturen.