Han dog med stövlarna på (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2022-03-21
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
220 x 220 x 25 mm
Vikt
578 g
SAB
Lz
ISBN
9789189474956
Han dog med stövlarna på (häftad)

Han dog med stövlarna på

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-03-21
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
År 1894 uppmärksammades Albert Egnells liv i svenska tidningar. Artikeln avslutades med konstaterandet: "Man tror det är en rövarhistoria, men allt är faktiskt sant."

Drömmen om att hitta guld i det stora jungfruliga landet i väster, drev Albert Egnell att på 1860-talet bege sig till de mest otillgängliga delarna av Klippiga bergen, i det som senare blev delstaten Montana.

Han dog med stövlarna på är en berättelse om den svenske utvandraren som lämnade Fattigsverige för att söka lyckan på andra sidan Atlanten. Vi får följa Albert Egnells äventyr, dels i ett USA under dramatisk förändring - amerikanska inbördeskriget, konflikter mellan amerikaner och ursprungsbefolkning och den ständiga laglösheten i guldrushens USA - dels i norra Kanada med nya guldrusher, pälshandel och ett liv tillsammans med ursprungsbefolkningen. Historien om Albert Egnell ger en bild av utvandrarens enorma umbäranden för att lyckas i det nya landet.

Claes Egnell, född 1949, är ledamot av Sveriges Advokat-samfund. Han har tidigare bland annat utgivit Om Galina Zybina och annat (2012) och Den gudarna älskar dör ung (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Han dog med stövlarna på
  2. +
  3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claes Egnell

  • Om Galina Zybina och annat

    Claes Egnell

    Decennierna närmast efter det andra världskriget kom att präglas av det kalla kriget. USA mot Sovjetunionen. Claes Egnell tar avstamp i stora händelser eller i andra människor och berättar om sig och sina minnen från senare halvan av 1900-talet. H...