Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2012-10-03
Upplaga
1
Förlag
Teg Publishing
Originaltitel
Norrland
Medarbetare
Teglund, Anders (red.) / Skoglund, Carl Anders (form)
Illustratör/Fotograf
Dennis Eriksson
Dimensioner
200 x 140 x 30 mm
Vikt
621 g
SAB
Ncc,948.8
ISBN
9789197911535
Norrland : essäer och reportage (häftad)

Norrland : essäer och reportage

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-10-03
229

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det var istid, det fanns stenåldersbyar, naturen är vacker. Välkommen till vår konferensanläggning.

Skeva mediebilder och historiska orättvisor är utgångspunkter när Po Tidholm samlar sina viktigaste texter om dagens Norrland och uppväxtens Hälsingland. Med lika delar journalistiskt hantverk och personlig ilska belyser Norrland hur glesbygdens dilemman hänger samman med storstädernas framväxt och väcker frågor om vad det innebär att komma någonstans ifrån och vad platsen gör med oss. Bokens reportage, krönikor och essäer är hämtade från dagspress och magasin. Norrland inleds med ett nyskrivet förord och nytagna fotografier från många av de platser som finns gestaltade i boken.

Po Tidholm, född 1971, är journalist och kulturkritiker. Under nittiotalet etablerade han sig som en av sin generations mest mångsidiga röster i bland annat Dagens Nyheter, SR och SVT. Från sin gård i Hälsingland är han fortsatt verksam som medarbetare i diverse riks- och lokalmedier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Norrland : essäer och reportage
 2. +
 3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Norrland : essäer och reportage. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Är det synd om Norrland?
  EFH, 14 februari 2015

  Tidholm framställer norrlänningen som en förgrämd typ, som blivit avlurad skogen och vattenkraften. Om skogen och älvarna hade fått vara orörda hade det kommit massor med turister och tittat på Osttickan i den mörka skogen och norrlänningarna hade kunnat leva som de gjorde i svunna tider. Boken ger intryck av att all utveckling har varit enbart negativ för Norrland. Det är således en socialistisk analys där frågan gäller ekonomisk fördelning i ett statiskt samhälle. En alternativ analys hade ... Läs hela recensionen

 2. En underbar bok med gedigen analys av orsak och...
  Petrus Hägglund, 18 september 2013

  En underbar bok med gedigen analys av orsak och verkan. Beskriver det svåra på ett förståeligt vis, utöver det kryddat med en ljuvlig språkkänsla. Ett måste för den som vill förstå komplexiteten och brytningen mellan det jordnära och det urbana.

 3. En outtröttlig röst som begåvat och engagerat kämpar...
  PW, 23 juni 2013

  En outtröttlig röst som begåvat och engagerat kämpar för att ge de norra delarna av vårt land sin rättmätiga plats och uppskattning såväl kulturellt som materiellt/ekonomiskt...

 4. Po Tidholms bok Norrland är en levande, inspirerande...
  Gunilla Nordlund, 11 juni 2013

  Po Tidholms bok Norrland är en levande, inspirerande och tankeväckande nutidshistoria .Den är skriven med värme, inlevelse och djup kunskap om människor som lever och har levt i Norra Norrlands inland.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Po Tidholm