Vem får vad - och varför (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-04-12
Upplaga
1
Förlag
Bertil Ohlin förlag
Originaltitel
Who Gets What - and Why: The New Economics of Matchmaking and Market Design
Dimensioner
210 x 140 x 23 mm
Vikt
508 g
SAB
O
ISBN
9789198045321

Vem får vad - och varför

Häftad,  Svenska, 2021-04-12
163
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Marknader är en urgammal mänsklig uppfinning som används för att organisera, samarbeta, samordna och konkurrera med varandra. I slutänden är marknader ett verktyg för att avgöra vem som får vad. Ibland behöver köpare och säljare bara komma överens om ett pris för att kunna handla med varandra.
Den här boken handlar om när det är mycket svårare än så. På så kallade »matchningsmarknader« måste parterna passa ihop på fler sätt än att komma överens om ett pris. Ibland finns priser inte alls.
Alvin E. Roth tilldelades 2012 Riksbankens pris till Alfred Nobels minne. I boken »Vem får vad - och varför« berättar han om njurbyten, jobbansökningar, läkares AT-tjänstgöring och nätdejting. Samtliga är exempel på när era parter ska hitta varandra och
passa ihop, ofta utan att pengar över huvud taget är inblandade. Så hur kan matchning då ske på ett effektivt och rättvist sätt?
Boken är en initierad och samtidigt lättillgänglig introduktion till det snabbt växande forskningsfältet marknadsdesign, fylld med exempel från det vardagliga livet.
Denna svenska översättning, utgiven av Ohlininstitutet, har ett specialskrivet förord av professor Tommy Andersson, världsledande forskare inom området marknadsdesign. Andersson ligger bland annat bakom Skandinaviens första njurbytesprogram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vem får vad - och varför
  2. +
  3. Bildningsresan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildningsresan av Pa Modou Badjie, Ebba Witt-Brattström, Nicklas Lundblad, Jasenko Selimovic, Dilsa Demirbag-Sten (häftad).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alvin E Roth