Hivernation - upplevelser av HIV (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2012-11-29
Förlag
Notis Förlag
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
460 g
ISBN
9789198073904
Hivernation - upplevelser av HIV (inbunden)

Hivernation - upplevelser av HIV

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-11-29
289
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hivernation - boken som bryter tystnaden

Hivernation är en bok som vill berätta om hiv. Författaren Miguel Ángel Fraga som kommer från Kuba lever själv med hiv och har i Hivernation sammanställt ett trettiotal intervjuer och samtal. Samtal med människor i Skåne som berättar om sina upplevelser av hiv i dag. Boken tar upp olika perspektiv på hiv och vad sjukdomen innebär för människor som lever eller arbetar med den. Tillsammans med de medverkande i boken bjuder författaren på nedslag i människors liv med reflekterande, konstaterande, fåordiga och mångordiga skildringar. Än finns inga botemedel och med bromsmedicinerna har hiv blivit en kronisk och behandlings-bar sjukdom. En sjukdom att leva med. I Sverige är det i dag få som dör av hiv och aids, men trots det rör hiv oss alla. Fraga låter olika röster komma till tals och visar upp ett aktuellt tillstånd för många, och avsnitten varierar i stil och språk beroende på vem som berättar sin historia. I intervju-, brev- och samtalsform skildrar Fraga hur hiv ser ut för människor i dag, människor som du och jag. För många hivpositiva kan det fortfarande vara svårt att tala om sin sjukdom. En sjukdom som i dag är en del av livet för många, och samtidigt en beståndsdel som komplicerar tillvaron på grund av attityder och okunskap. Det är inte alltid lätt för den som är hivpositiv att hantera stigma och diskriminering i samhället, och med boken vill Fraga bryta den tystnad som omgärdar hiv.

Hivernation återger personliga berättelser och känslor, men bjuder även läsaren på fakta om hiv och ger historiska tillbakablickar såväl som nulägesbilder. Bokens titel är en ordlek med det engelska ordet "hibernation" som betyder att gå i ide, med vilket författaren vill belysa ett samhällsklimat av stigma, tystnad, rädsla och okunskap. Ett klimat som ofta reducerar den som är hivpositiv. Med Hivernation vill Fraga öppna upp för diskussioner och debatt kring hiv.

Miguel Ángel Fraga är född 1965 och uppvuxen på Kuba. Han är poet och författare och har en examen i konsthistoria vid Havanna universitet. Språket i Fragas texter är uttrycksfullt och reflekterande. Fraga har tidigare utkommit med sju böcker på spanska i Chile, Spanien och på Kuba. Hivernation är hans första bok på svenska.

Hivernation är ett unikt samarbetsprojekt mellan de ideella föreningarna Noaks Ark Skåne och Positiva Gruppen Syd och Region Skåne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hivernation - upplevelser av HIV
  2. +
  3. Skrubbsår : berättelser om hur hiv föreställs och erfars i samtida Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrubbsår : berättelser om hur hiv föreställs o... av Desirée Ljungcrantz (häftad).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hivernation - upplevelser av HIV. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Hivernation: boken som bryter tystnaden
    Tove Gilvad, 11 februari 2013

    Författaren Miguel Ángel Fraga har i Hivernation sammanställt ett trettiotal intervjuer och samtal med personer i Skåne. Boken presenterar olika perspektiv på hiv och vad sjukdomen innebär för människor som lever eller arbetar med den. I intervju-, brev- och samtalsform skildrar han hur hiv ser ut för människor i dag, människor som du och jag. Fragas skildringar är reflekterande, konstaterande, fåordiga och mångordiga. För många hivpositiva kan det fortfarande vara svårt att tala om sin sjukd... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hivernation - upplevelser av HIV