Låsningen : en analys av svensk invandringspolitik (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2014-04-15
Upplaga
1
Förlag
Lykeion
Dimensioner
230 x 157 x 25 mm
Vikt
683 g
SAB
Ohdi-c
ISBN
9789198166507
Låsningen : en analys av svensk invandringspolitik (kartonnage)

Låsningen : en analys av svensk invandringspolitik

(89 röster)  |  Läs 31 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2014-04-15

Slutsåld

Den här boken tar upp de centrala frågorna kring invandring. Här finns väsentliga fakta och resonemang i den förmodligen viktigaste framtidsfråga som svenska folket kan bestämma över. Här diskuteras en mångfald dåliga beslut som resulterat i en situation som gradvis förvärras. Etablissemanget för en destruktiv politik och saknar förmåga att ändra kurs, då de är mentalt låsta. Detta gör att det blir lika svårt att diskutera invandring i Sverige som sex i drottning Victorias England. Det är därför ett samhällsansvar för medborgarna att sätta sig in i invandringsfrågan och fundera igenom vad som är en förnuftig politik. 

Boken Låsningen belyser detta och ger underlag till läsaren för egna reflektioner och andra slutsatser än den obligatoriska entusiasm för omfattande invandring som reguljära media propagerar för. Låsningen är ett bidrag till åsiktspluralism i invandringsfrågan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 31 recensioner av Låsningen : en analys av svensk invandringspolitik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt enastående!
  Sven i Lund, 16 maj 2016

  Denna bok är ett måste för den som vill diskutera invandringspolitik på allvar. Presenterar alla olika perspektiv och gör det sakligt och med källhänvisningar.

 2. Debatt saknas

  Var har vi de lobbyister som kan föra fram denna debatt i tidningar och tv???
  Utan stor spridning av kunskapen blir detta tyvärr verkningslöst!

 3. Saklig
  P Björnsson, 20 oktober 2015

  En bok fylld med intressanta fakta som vanligtvis inte diskuteras. Författaren gör en bra analys av ett stort och växande problem.

 4. relevant och full och källhänvisningar
  Per, 13 april 2015

  intressant att få en annan synvikel på ett känsligt ämne. Får att ana vad författaren har för åsikter, men boken känns ändå relativt saklig.

 5. En helt nödvändig bok i elfte timmen !
  Mats Hans Erik Loxell, 17 februari 2015

  Spännande skrämmande för alla som inte hade en aning hur det står till med Sverige.
  Måste läsas av alla som bryr sig om hur vi medborgare manipuleras och vilseleds av etablissemanget.

 6. En bra bok om ett ämne som berör oss alla.
  Richard Paulsen, 3 januari 2015

  En informativ och välskriven bok om ett viktigt ämne som berör oss alla i Sverige. Avancerad läsning men ändå lättförståelig.
  Det är inte några lätta frågor som behandlas. Ges en ingående analys. Objektivt behandlas fråga efter fråga.
  Oundgänglig för den som vill veta vad den talar om när det gäller frågor angående det, som behandlas i boken av författaren och intresserar sig för samhällsfrågor.

 7. Viktig ekonomisk analys som brister i empati
  Alf Johansson, 28 oktober 2014

  Intressant och viktig i analysdelen, dock med en bismak av främligsfientlighet och generaliseringar av invandrarproblematiken. Jag ställer mig lite frågande till författarens människosyn?

 8. Utomordentlig analys av invandringspolitiken
  Roland Larsson, 23 september 2014

  Alla borde läsa boken, som utförligt beskriver svensk invandringspolitik och dess effekter. Boken beskriver väl hur det demokratiska systemet satts ur spel och vilka förödande konsekvenser som detta kan resultera i.

 9. Välbehövlig bok
  Rune, 20 augusti 2014

  Här får man reda på ovedersägliga fakta, som annars mörkas. Allt fler skulle behöva läsa boken, som manar till eftertanke

 10. Mån om dina barn och barnbarn? Läs denna bok!
  il Danese, 11 augusti 2014

  Skönt att få bekräftat av en expert - det jag själv lyckats lära mig om situationen genom bloggar och att studera SCBs statistik med mera.

  Boken är bra uppbyggd och tämligen lätt att ta till sig. Som sagt om du bryr dig om dina nästkommande, läs boken, fundera och agera därefter.

  Sist men inte minst - tack Jan Tullberg för att du tagit dig tid att dela med dig av dina kunskaper.

 11. Tillbakalutad analys av en äventyrlig politik
  Tom Harry Nässbjer, 29 juli 2014

  Vi kan konstatera att läsarens, av Jan Tullbergs analys av invandringspolitiken i Sverige,
  civilkurage kommer att sättas på prov.

  En semantisk kritik av titeln är befogad. Den granskade politiken
  är svensk i aningslöshet och svensk i formell politisk mening;
  de migrations- och integrationspolitiska besluten har fattats av
  en politisk funktionselit som tagit sig till kommandobryggan
  och därifrån styr med en förvänd nationalism på sjökortet.

  När läsaren st... Läs hela recensionen

 12. Mycket läsvärt
  Birger Johansson, 18 juli 2014

  Instämmer i vad som har kommenterats här tidigare - högsta betyg. Språket är lite akademiskt och ibland något tungt - men analysen går hem! Vad som gör mej bekymrad eller rent av förbannad är att vi medborgare och skattebetalare behandlas av en överhet som om vi var mindre vetande. Boken skildrar mycket tydligt hur illa invandringsfrågan behandlas här i landet. Tänk om någon politiker förutom SD kunde ta bladet från munnen. Att försöka se boken som någon partsinlaga eller pamflett skulle falla platt till marken!

 13. Viktig läsning!
  BertilNo, 4 juli 2014

  En mycket välskriven och med fakta underbyggd bok.
  Bör läsas av alla som vill kunna ta ställning i denna mycket viktiga samhällsfråga. Politiker och medier har ju konsekvent undvikit en normal debatt om invandringen, så då blir det vars och ens ansvar att införskaffa fakta. Denna bok är en bra början.

 14. Nödvändig läsning

  Förtjänar fler läsare. Beskriver på ett förtjänstfullt sätt inte bara det beklämmande nuläget för vårt arma land utan också bakomliggande faktorer.

 15. Helt inbiten efter bara första kapitlet!
  Mike, 25 juni 2014

  Riktigt bra skriven och bra bok!
  Rekommenderas till alla såväl kritiker som de som stödjer asyl/flykting invandringen.
  Den tar även upp hur media och politiker försöker "tiga ihjäl" saker etc.

  Läs den, den är väl värd pengarna och väl värd som present av något slag!

  Denna bok har ju försöks "tiga ihjäl" precis som man gör med allt annat i det här landet när det inte följer "ramarna", för hittills har inte en tidning recenserat boken -ni kan ju klura på varför, svaret finns i boken dessutom...

 16. Viktig bok!
  Rosba (Malmö), 22 juni 2014

  Jan Tullberg har skrivit om det förbjudna! I många år har vi förts bakom ljuset av media. Vi är många som förstått men inte kunnat diskutera eller ens prata om invandringens negativa konsekvenser. Tullberg är ekonom och har alla fakta samt förmåga att belysa konsekvenser av den ansvarslösa politik som förts i alltför många år i vårt land. Tullbergs bok borde läsas av alla innan det är försent att ens försöka rädda vårt land, välfärd och framtid.

 17. Låsningen

  Jan Tullberg har här skrivit en mycket bra bok, han förklarar en mängd olika begrepp så de går att förstå, samtidigt som han klargör hur man missbrukar ord och begrepp så att de inte alls står för vad de egentligen betyder längre.
  En bok som alla borde läsa innan man tycker en massa saker som man inte skaffat sig kunskap om.

 18. Fantastiskt bra och välskriven bok av Jan Tullberg
  Lasse Stenborg, 29 maj 2014

  I boken kan alla ta del av sådana fakta om svensk invandringspolitik som konsekvent och unisont mörkläggs av samtliga svenska gammelmedier, oavsett om det är TV, radio eller tidningar!

  Jag kan mycket varmt rekommendera alla i Sverige att läsa denna bok och sedan dra sina egna slutsatser om varför all sådan information och statistik mörkläggs eller vinklas på helt felaktiga sätt.

 19. En ögonöppnare
  Bullpup, 25 maj 2014

  Tullbergs analys är berömvärd i sin pedagogiska noggrannhet; inte en sten i invandringsfrågan får ligga ovänd! Steg för steg visar han hur politiker, media och myndigheter låst in sig i en garderob, förnekande uppenbara fakta, spelande på känslor av rädsla för rasismspöket.
  Hur mycket invandring tål ett välfärdsland som Sverige? Varför är det nästan ett brott att bara ställa frågan? Hur kan det ha blivit så här?
  Boken ger svar på många frågor men också förslag på möjliga lösningar hur vi kan låsa upp frågan!
  Rekommenderas varmt!

 20. Invandring
  Dag Gustav Sandell, 21 maj 2014

  Den bästa. analys av invandringens problem jag har läst på länge.
  Det borde vara obligatoriskt för alla politiker att läsa boken.
  Men tyvärr lägger. PK-maffian locket på som vanligt.

 21. EN BOK FÖR ALLA POLITIKER I RIKSDAGEN!
  Karl Eriksson, 21 maj 2014

  En i raden av ekonomer som visar med kända fakta och kostnader var Sveriges asylpolitik kostar för statsbudgeten.
  Även kända demografiska fakta och konsekvenser för samhället. Kända fakta av media och politiker men som aldrig diskuteras utan avfärdas med märkliga dogmer. i Danmark och Norge diskuteras detta ständigt av alla partier och många ekonomer.
  Årets viktigaste bok! Låt ej Sd få ensamrätt på att diskutera asylpolitiken. Ta debatten redovisa fakta.
  Varför gör man så i Finlan... Läs hela recensionen

 22. (B)låsningen av Moder Svea
  Arnold Mellgren, 21 maj 2014

  Ytterst välskriven. Framvisar den volyminösa invandringens och den bräckliga immigrationens konsekvenser i Sverige i modern tid. Uppfattar den inte som vinklad utan författaren har presenterad kalla fakta. Synnerligen förvånande att ett dylikt alster kan vara i stort sett medialt mörklagt.

 23. Förbjudna sanningar
  Sven H, 18 maj 2014

  En skrämmande bok om ett ämne som är tabu att diskutera sakligt. Till skillnad från dem som sätter agendan för den politiska debatten analyseras den svenska invandringspolitiken på ett intellektuellt och intelligent sätt, vilket förmodligen inte är populärt hos dem som anser att ämnet inte får nämnas om man inte är positiv till den förda politiken. Läs den!

 24. Boken bekräftar min magkänsla
  Björne, 8 maj 2014

  Boken bekräftar den känsla jag haft sedan länge när det gäller invandringens ekonomiska effekter, även om det fanns lite väl många fackuttryck som fick mig att behöva googla. Nåväl, man behöver åtminstone inte fundera längre över varför andra länder inte förstått det geniala i att importera folk från jordens alla hörn.

 25. Enastående informativ bok
  alicja dahlin, 7 maj 2014

  Alla medborgare som värnar om Sverige borde läsa boken. Den är späckad med fakta som övrig media inte skriver om.

 26. Sprängstoff!
  Ola Jennebrink, 7 maj 2014

  Den här boken kan vända Sveriges politiska kurs diametralt och få epokavgörande betydelse. När jag söker efter andra dokument som har haft en sådan betydelse som Tullbergs Låsningen har potential att få, tänker jag på Magna Carta och Das Kapital. Ni må förlåta mig om jag i den euforiska glädjen som läsningen av Låsningen har försatt mig i att jag måhända tar till överord, men om bokens avslöjande om invandringens katastrofala inverkan på Sverige kommer till allmänhetens kännedom, kommer dagen... Läs hela recensionen

 27. En bok för alla!
  Ulf J, 7 maj 2014

  Jan Tullberg är väldigt kunnig och denna bok borde alla läsa eftersom adekvat informationen kring invandringspolitiken är i det närmaste obefintlig.

 28. Den svenska invandringspolitiken
  Flodas, 7 maj 2014

  En fördomsfri och grundlig analys av invandringen till Sverige och dess konsekvenser. Borde läsas av alla!

  Modigt av författaren att bryta igenom den smala åsiktskorridor som är förhärskande på detta område. Talande är att ingen av de etablerade medierna velat recensera den!

  Den fungerar som motvikt till allt "välment tyckande" som idag förs fram som argumentation för den extremt höga invandringen till Sverige jämfört med andra länder, ställt mot hjälp till flyktingar i när... Läs hela recensionen

 29. Sådan fakta om migrationen behöver svenska folket
  Bo Hofvander, 7 maj 2014

  Jag har "bara" hunnit ca 120 sidor in i boken men har blivit mycket glatt överraskad över det KUNSKAPSLYFT som jag fått om VERKLIGHETEN som rådet i Sverige idag.

  Här är det inte frågan om att bokens författare, docent Jan Tullberg, vill ge invandrarna skulden för den extrema situation som råder i landet - på intet sätt. Något som etablissemanget ständigt anklagar alla kritiker för.

  För det är inte invandrarna som har bestämt eller beslutat inriktningen på den svenska migrat... Läs hela recensionen

 30. Låsningen - en rykare!
  Jan Milld, 7 maj 2014

  Jan Tullberg skriver lättfattligt och är samtidigt intellektuell i ordets bästa bemärkelse. Hans bok rymmer många värdefulla fakta och starka argumenteringar. Han är dessutom rak och ärlig. Vågar "kalla en spade för en spade".

  "Det är omöjligt att ifrågasätta dagens uppfattningar utan att bryta mot konvenansen." Vissa fakta och argument måste framföras, även om vissa därvid kan känna sig "kränkta", resonerar Tullberg.
  "En ambition med denna bok är att den en dag kan bli en del ... Läs hela recensionen

 31. Sakligt och konkret inlägg i ett känslosamt ämne
  Hanna Söderström, 1 maj 2014

  Jag köpte den här boken i eBoksformat och läste på min Kindle. För det låga priset fanns ingen ursäkt att vänta och jag var ivrig att kasta mig över den!

  Det är ett hett ämne som författaren behandlar mycket sakligt och konkret, vilket är något jag saknar i en fråga som i media bara handlar om känslor.

  Jag hoppas fler läser den. Det behövs mer ifrågasättande och jag stör mig på att det är sån konsensus kring invandringsfrågan. Framförallt saknar jag liberala röster som ansvarsfullt tar itu med de här frågorna.

Visa alla 31 recensioner