Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2017-12-08
Förlag
MIAB Förlag
Illustratör/Fotograf
Annika Röhl
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
141 g
SAB
Vefc
ISBN
9789198215144
Fri från migrän - Orsak och botemedel vid en av våra stora folksjukdomar (pocket)

Fri från migrän - Orsak och botemedel vid en av våra stora folksjukdomar

Pocket, Svenska, 2017-12-08
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Juristen Kristina Ahlström och hennes mor var båda drabbade av migrän. För mer än tjugofyra år sedan blev de fria från sin sjukdom. Metoden som hjälpte dem har tagits fram av professor Rodolfo Low och är baserad på hans teori om migränsjukdomens orsak. Genom att äta bra mat regelbundet är de besvärsfria från migränen helt utan läkemedel.

Rodolfo Lows teori innebär att migränpatienter har en överaktiv bukspottkörtel som producerar för mycket insulin. Detta leder till för låga blodsockernivåer vilket startar en kemisk process i kroppen som slutligen utlöser smärtan i huvudet.

Behandlingsmetod innebär att man ska äta och röra sig så att blodsockret håller sig stabilt. Forskningen och sjukvården har hittills inte utvärderat denna metod. Nu har författaren tappat tålamodet. Syftet med boken är att skapa debatt för att förmå forskare att utvärdera effekten av behandlingen.

Alltsedan författaren blev fri från sin migrän har hon följt utvecklingen inom området kost och hälsa. Kristina Ahlström känner ett stort engagemang för att hjälpa andra att må bättre. I väntan på att forskning påbörjas kan du som migränpatient prova metoden och se om den hjälper dig. I boken redovisas en två-veckors testmeny.

Sedan boken gavs ut i december 2014 har flera personer som läst den hört av sig och berättat att de blivit hjälpta av metoden. Metoden är biverkningsfri så den är ofarlig att prova, snarare får man bonuseffekter av att följa metoden. Flera berättar att de minskar sin vikt när de följer metoden.

Boken vänder sig till migränpatienter, sjukvårdspersonal, politiker och journalister samt forskare inom neurologi, internmedicin och allmänmedicin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fri från migrän - Orsak och botemedel vid en av våra stora folksjukdomar
  2. +
  3. Fri från migrän : handboken - bra mat för alla och hur man håller blodsockret stabilt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fri från migrän : handboken - bra mat för alla ... av Kristina Ahlström (häftad).

Köp båda 2 för 225 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Fri från migrän - Orsak och botemedel vid...