Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2017-12-08
Upplaga
1
Förlag
MIAB Förlag
Illustratör/Fotograf
Annika Röhl
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
141 g
SAB
Vefc
ISBN
9789198215144

Fri från migrän : orsak och botemedel vid en av våra stora folksjukdomar

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-12-08
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Juristen Kristina Ahlström och hennes mor var båda drabbade av migrän. När boken gavs ut var det mer än tjugofyra år sedan blev de fria från sin sjukdom. I augusti 2018 är det 28 år sedan. Metoden som hjälpte dem har tagits fram av professor Rodolfo Low och är baserad på hans teori om migränsjukdomens orsak. Genom att äta bra mat regelbundet är de besvärsfria från migränen helt utan läkemedel.

Rodolfo Lows teori innebär att migränpatienter har en överaktiv bukspottkörtel som producerar för mycket insulin. Detta leder till för låga blodsockernivåer vilket startar en kemisk process i kroppen som slutligen utlöser smärtan i huvudet.

Behandlingsmetod innebär att man ska äta och röra sig så att blodsockret håller sig stabilt. Forskningen och sjukvården har hittills inte utvärderat denna metod. Nu har författaren tappat tålamodet. Syftet med boken är att skapa debatt för att förmå forskare att utvärdera effekten av behandlingen.

Alltsedan författaren blev fri från sin migrän har hon följt utvecklingen inom området kost och hälsa. Kristina Ahlström känner ett stort engagemang för att hjälpa andra att må bättre. I väntan på att forskning påbörjas kan du som migränpatient prova metoden och se om den hjälper dig. I boken redovisas en två-veckors testmeny.

Sedan boken gavs ut i december 2014 har flera personer som läst den hört av sig och berättat att de blivit hjälpta av metoden. Metoden är biverkningsfri så den är ofarlig att prova, snarare får man bonuseffekter av att följa metoden. Flera berättar att de minskar sin vikt när de följer metoden.

Boken vänder sig till migränpatienter, sjukvårdspersonal, politiker och journalister samt forskare inom neurologi, internmedicin och allmänmedicin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fri från migrän : orsak och botemedel vid en av våra stora folksjukdomar
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fri från migrän : orsak och botemedel vid en av våra stora folksjukdomar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig kunskap om hur du slipper migrän
  Lennart Gröndal, 23 juli 2018

  Kristina Ahlström vet vad hon talar om och gör det tydligt och enkelt utifrån egen erfarenhet.
  Verkligen givande för alla som drabbats av migrän och inte fått någon fungerande hjälp.

 2. Diabetes - migrän... AHA!
  Bokmys (Norrland), 7 juni 2018

  Mycket intressant kring migrän och diabetes. Har själv diabetes typ 2 sedan 10 år tillbaka, men utan att jag tar Metformin eller andra tabletter eller insulinpreparat. Försöker sköta kost och motion för att må bra och det har hittills fungerat bra.

  Har dock alltid funderat varför jag, om jag fått i mig för mycket socker (ibland får det utan att ens veta om det) blir SÅ sjuk ungefär två dygn efter det att jag ätit sockret - allt i samma stund... intensiv huvudvärk, magkramp, diarré oc... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner