När synden kom till Mölle : människor i Mölle D.2 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Människor i Mölle (del 2)
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2017-06-05
Upplaga
1
Förlag
Stilbildarna i Mölle
Medarbetare
Täckström, Frederic (form)
Dimensioner
336 x 255 x 30 mm
Vikt
2091 g
SAB
Kt
ISBN
9789198266764

När synden kom till Mölle : människor i Mölle D.2

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-06-05
428
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Syndens paradis på jorden". Få epitet kan vara mer lockande i marknadsföringen av en enskild turistort. Besöksströmmarna är säkrade för en kurort som blir känd för ett sådant omdöme. I modern tid lockar åtskilliga turistorter besökare med hjälp av syndfulla attraktioner. Las Vegas, Magaluf, Bangkok, Ibiza, Macao, Sun City och Cannes är bara några av de destinationer som på olika sätt dokumenterats som syndens nästen i långfilmer, schlagersånger och romaner.
På samma sätt var det med Mölle för hundra år sedan. Det var en tid när Mölle var ett fult ord bland högljudda moralister. Sedlighetens väktare såg orten som ett syndens näste på jorden. Här utspelades i början av 1900-talet ständiga skandalscener när män och kvinnor badade sida vid sida vid gemensamhetsbaden i Ransvik. Det var sedeslöst, det var oanständigt, det var moraliskt fördärvande att se män och kvinnor umgås så frigjort som i Mölle.
Det stred mot den tidens konventioner att vuxna kvinnor öppet visade naken hud på armar och ben - och även på resten av kroppen när de tunna baddräkterna i bomullstrikå blev genomskinliga av havsvattnet.
Hur uppstod då "synden i Mölle"? I den här boken djupdyker Erik Magnusson och Frederic Täckström i ämnet. De har i ord och bild dokumenterat ortens tidigaste badhistoria. Bland ett rikt material som aldrig tidigare visats för en svensk publik finns erotiska dikter från Mölle från 1910-talet och tidiga danska nakenbilder från Kullens klippor.
Erik Magnusson och Frederic Täckström har under de senaste sex åren vunnit stor uppmärksamhet för sina rikt illustrerade böcker om forna dagars badliv i Mölle, Arild, Båstad, Torekov, Ängelholm och Skälderviken.
Förutom temat om synden porträtteras 60 personer från när och fjärran i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När synden kom till Mölle : människor i Mölle D.2
  2. +
  3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 517 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När synden kom till Mölle : människor i Mölle D.2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Möllebok

    En härlig bok, fantastiska bilder (som även jag bidragit till) och berättelse. Jag köpte boken för att det innehåller ett kapitel om min gammelmorfar, men det var så många andra berättelse om fascinerande människor i Mölle och hur det har förändrats under åren.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Magnusson