Låt vårt inland leva! : en opinion mot ett kluvet Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2016-11-23
Förlag
33 sidor
Dimensioner
185 x 115 x 3 mm
Vikt
56 g
SAB
O
ISBN
9789198281866
Låt vårt inland leva! : en opinion mot ett kluvet Sverige (häftad)

Låt vårt inland leva! : en opinion mot ett kluvet Sverige

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-11-23
119
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Låt vårt inland leva! : en opinion mot ett kluvet Sverige Kan levereras innan julafton
Det här är berättelsen om ett lyckat uppror. Genom att starta en Facebookgrupp, mobilisera folket, överbrygga partipolitiken och bilda opinion i medierna lyckades Malin Ackermann, projektkoordinator
i Lycksele kommun, till slut vinna kampen om 30 hotade arbetstillfällen i sin hemstad Lycksele.
"Herreligen! Jag och ministern", tänkte hon när hon till slut nådde ända fram till makten. "Nu gäller det att komma ihåg att andas och få fram budskapet."
Malins kamp handlar inte bara om några arbetstillfällen i Lycksele. Den handlar om att skapa rättvisa levnadsvillkor för alla svenskar, även för dem som bor i Norrlands inland. Den handlar om att behålla inlandsbornas tillit till staten, och i slutändan om demokrati och legitimitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Låt vårt inland leva! : en opinion mot ett kluvet Sverige
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Låt vårt inland leva! : en opinion mot ett kluvet Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Låt vårt inland leva!
  Christer Lindholm, 6 februari 2017

  Mycket tänkvärt och träffsäkert. Jag ser det även som en bok/häfte väl värd att ta in i undervisningen av blivande administrativ personal, offentlig som privat, samt i fortbildning av redan aktiva handläggare/projektledare-samordnare.
  Har själv arbetat som projektledare-samordnare i 30 år och kan därför känna att behov finns. Den är skriven av en person som inte är styrd av ingrodda traditioner och spelregler men som har gåvan att besitta en väl utvecklad analytisk ådra samtidigt som hon... Läs hela recensionen

 2. En viktig berättelse
  Ann-Marie Åsheden, 17 december 2016

  Berättelsen handlar om att rädda 30 jobb i Lycksele, men vidgar sig till en appell för att rädda hela det svenska inlandet. Den är en vädjan till ansvariga politiker och myndighetspersoner att se människorna som lever där, att inte överge dem. Vad som händer när människor inte bli sedda och bekräftade vet vi alltför väl idag.
  Malin Ackermann, som berättar, är en riktig kämpe. Men hon slåss inte med de vanliga vapnen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Malin Ackermann

 • Kaos, kamp, lev!

  Malin Ackermann

  Tänk om jag inte hinner bli den jag vill vara? Tanken biter sig fast den där tisdagen i oktober 2016 när överläkaren beskriver hur cellförändringar i höger bröst utvecklats till cancer. Ett besked som vänder upp och ner på mitt liv och mitt sätt a...