Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Våra trädgårdsväxter
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2017-04-18
Upplaga
2
Förlag
Babel Förlag
Dimensioner
280 x 200 x 20 mm
Vikt
1324 g
SAB
Qedk
ISBN
9789198293319
Kryddväxter : Odling - Användning - Lexikon (inbunden)

Kryddväxter : Odling - Användning - Lexikon

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-04-18
309
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kryddväxter kan odlas av alla, på balkongen, fönsterbrädan eller i trädgården. Att odla själv innebär tillgång till ständigt färska kryddor, vilka dessutom är både närodlade och ekologiska. Samtidigt är dagens kryddhylla mer global än någonsin. Detta har inspirerat till bokens innehåll; handfasta råd om plantering, anläggning och skötsel i kruka, pallkrage eller trädgård blandas med tips på användning, historik och en smula växtkemi. Lexikondelen rymmer över 600 växtbeskrivningar kombinerade med råd om odling, skörd och förvaring samt förslag på mat- och kryddvänner. Boken är rikt illustrerad med foton och teckningar.

Kryddväxter ingår i serien Våra trädgårdsväxter. Boken utsågs till Årets köksträdgårdsbok samt nominerades både till Årets måltidsbok och Årets trädgårdsbok när den utkom 2010. Detta är den andra reviderade upplagan. Övriga delar i serien är Perenner, Gräs & bambu och Lökar & knölar - alla ses som moderna standardverk.

Marie Hansson är en av våra mest lästa trädgårdsförfattare, Björn Hansson är en av våra främsta växt- och trädgårdsfoto grafer. Tillsammans har de gett ut nio trädgårdsböcker. De tilldelades tidningen Allt om Trädgårds Stora Pris 2011.

Ur innehållet:

Del 1: Kryddväxter - att använda och odla

Vad är kryddväxter och varför smakar de som de gör - liten kryddkemi.
Skörd, förvaring och användning. Allt om kryddblandningar, oljor, drycker, kalla såser med mera.
Kryddväxter i trädgården. Inspirerande del om formgivning i rabatt och kruka.
Praktiskt - inköp, gödsel, vatten, beskärning, förökning, klimat, jord, skadegörare.
Kryddväxtguide - lathundar för olika jordar, lägen och klimat samt skördetid.

Del 2: Lexikon

500 växtbeskrivningar med råd om odling och bra samplanteringsväxter, skörd och förvaring, egenskaper och matvänner samt utförlig kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.

Pressröster om Kryddväxter

"Marie och Björn Hansson gav för ett par år sedan ut en handbok om perenner, och fastän det borde vara omöjligt har den redan blivit en klassiker. Deras nya bok om kryddväxter är lika makalöst bra och har till och med blivit prisbelönt. Författarna öser ut fakta och kunskap. Boken kan användas både som uppslagsverk och inspiration."
ICA-kuriren

Bästa måltidsbok 2010 i kategorin "Köksträdgårds-litteratur".
"Det doftar bara av att bläddra i denna vackra bok som utförligt beskriver odling, skörd, förvaring och användning av kryddväxter, med över femhundra i sitt lexikon - en skatt för den som vill veta allt."
Måltidsakademien
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kryddväxter : Odling - Användning - Lexikon
  2. +
  3. Lökar & Knölar : inspiration - skötsel - lexikon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lökar & Knölar : inspiration - skötsel - lexikon av Marie Hansson, Björn Hansson (inbunden).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna