Webbanalys - förstå och förbättra användarnas upplevelse (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2016-10-14
Upplaga
1
Förlag
Intranätverk AB
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
646 g
ISBN
9789198342222

Webbanalys - förstå och förbättra användarnas upplevelse

Häftad, Svenska, 2016-10-14
310 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Webbanalys-boken är uppföljaren till boken Webbstrategi för alla. I denna bok får du råd om hur du kommer igång med att jobba mätbart med verksamhetsmål på en webbplats. Du får förslag på ett arbetssätt för kontinuerlig förbättring av webbplatsen baserat på hur väl den presterat på de uppsatta målen.

Detta är inte en bok om digital analys. Istället handlar den specifikt om hur man utvärderar en webbplats. Trots detta är många delar användbara även för att mäta reklamkampanjer, appar, sociala medier, spel, m.m.

Att jobba med webbanalys är mycket mer än att bearbeta den insamlade statistiken från webbplatsen. Bland annat tar boken upp hur man förhåller sig till design, estetik och teknik. Du får också tips på andra verktyg än dem du kan läsa om i varannan bloggpost på nätet.

Boken innehåller en hel del om vanliga misstag inom statistikarbete. Så du slipper hamna i onödiga tvekamper med kollegor. Även fast sökmotoroptimering (SEO) inte är i fokus kommer du lära dig en hel del SEO i förbifarten. Det som kallas för onpage SEO är i mångt och mycket samma sak som den användarcentrerade webbanalys boken förespråkar. Det som gör en webbplats bra, tydlig, snabb och funktionell är praktiskt taget detsamma som SEO.

VEM BORDE LÄSA WEBBANALYS-BOKEN?

Jo, innan man lyckats utesluta de vanliga användbarhetsutmaningarna är det inte lönt att nörda ner sig i konverteringsoptimering. Att slösa bort energi på att leda trafik till landningssidor som inte har förutsättningarna för konvertering är väldigt onödigt. Det är vad denna bok handlar om - hur man skapar förutsättningar till en värdeskapande webbplats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Webbanalys - förstå och förbättra användarnas upplevelse
  2. +
  3. Den digitala arbetsplatsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den digitala arbetsplatsen av Oscar Berg, Henrik Gustafsson (häftad).

Köp båda 2 för 620 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcus Österberg

  • Webbstrategi för alla

    Marcus Österberg

    Boken är en introduktion till det nog alla behöver veta om man jobbar med webben, oavsett yrkesroll. Ambitionen har varit att göra ämnet kring webbstrategi mindre mystiskt och på en nivå de flesta ska förstå, utan svåra ord eller invecklade resone...

Bloggat om Webbanalys - förstå och förbättra använda...