Skaffa dig flera inkomstströmmar - en guide till den växande gig-ekonomin (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2017-10-18
Upplaga
1
Förlag
Tipsförlaget/Stocksunds Arkitekt-Bygg HB
Dimensioner
205 x 138 x 5 mm
Vikt
175 g
ISBN
9789198342888
Skaffa dig flera inkomstströmmar - en guide till den växande gig-ekonomin (häftad)

Skaffa dig flera inkomstströmmar - en guide till den växande gig-ekonomin

(9 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad Svenska, 2017-10-18
108
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den här boken handlar om den nya gig-ekonomin.

Vi är på väg in i en ekonomi där traditionella heltidsjobb ersätts av korta anställningar, kontraktsjobb och alla möjliga former av frilansuppdrag och framför allt - man har många olika inkomstkällor samtidigt.

I boken beskriver jag hur gig-ekonomin fungerar, hur du kan lyckas och hur din verksamhet kan växa inom denna ekonomi. Jag berättar hur du steg för steg kan bygga upp nödvändig kunskap, hur du kan marknadsföra dig på bästa sätt och hur du får din verksamhet att bli lönsam och växa. Det handlar inte om någon ?quick fix? utan om hur du på ett målmedvetet sätt kan skaffa dig flera inkomster samtidigt. Det handlar mycket om hur du får de lönsamma och spännande uppdrag som finns på marknaden, men som många kommer att tävla om.

 Jag har haft en unik möjlighet att se detta på nära håll.

Jag har som VD för ett stort konsultföretag fått vara med om att organiserade om hela företaget till drygt 200 små konsultgrupper, som alla skulle ut och skaffa kunder och lönsamma uppdrag, utveckla sin egen kunskap, anställa och i vissa fall friställa personal samt ansvara för gruppens egen ekonomi.

För de flesta gällde det att skaffa sig många små uppdrag i stället för att man tidigare jobbade på ett enda jättestort projekt. De olika grupperna lyckades mer eller mindre bra.

De som inte lyckades hjälpte vi igång med egen verksamhet utanför vårt företag inom alla möjliga branscher. Det blev IT-specialister, frilansare, enmanskonsulter m.m. och många av dessa följde jag under lång tid framåt.

Jag har sedan som managementkonsult och outplacementkonsult hjälpt många personer och företag. Jag har skrivit flera böcker, föreläst och deltagit aktivt i seminarier om att skaffa uppdrag eller olika sorters anställningar ? kortvariga eller långvariga.

 Jag har även en helt annan bakgrund inom gig-ekonomin. Jag har som programledare, underhållare och artist varit engagerad på över 1000 olika fester, events och möten i och utanför Sverige. Inom artistvärlden talar man ofta om ?gig? och det är den allmänt vedertagna termen för enstaka uppträdanden på festivaler, festvåningar, företagsevenemang etc.

Jag har tidigare bott i USA och jobbade då tillsammans med en framgångsrik eventbyrå i Chicago. Vi jobbade hela tiden med gig. I USA pratar man mycket om The Gig Economy och det är även ett ämne på några amerikanska universitet.

Här hemma har det under senaste året skrivits om den svenska gig-konomin i alla de större affärstidningarna.

I den här boken har jag sammanställt ett stort antal konkreta råd som alla är beprövade. Boken är uppbyggd i tio steg. Tanken är att du successivt ska kunna testa de
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skaffa dig flera inkomstströmmar - en guide till den växande gig-ekonomin
 2. +
 3. Hitta din egen unika affärsidé - så gör du steg för steg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta din egen unika affärsidé - så gör du steg... av Holger Wästlund (häftad).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Skaffa dig flera inkomstströmmar - en guide till den växande gig-ekonomin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En användbar och lättillgänglig bok
  Holger , 8 maj 2019

  Författaren Holger Wästlund har skrivit en mängd böcker inom området starta och driva eget företag. Han har själv varit både anställd och frilansare - eller giggare - inom flera olika verksamhetsområden. I "Skaffa dig flera inkomstströmmar" sammanställer han råd riktade till de som vill jobba som egenanställda i gig-ekonomin, dvs. den del av ekonomin som baseras på tillfälliga uppdrag, en grupp som växer i samhället.

  Det handlar till exempel om hur man skaffar uppdrag, säkrar lönsam... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och entusiasmerande!
  JH , 18 januari 2018

  Välskriven, strukturerad och lättläst sammanställning med många praktiska exempel. Efter att ha läst boken känns det verkligen som att författaren stimulerar entreprenörandan som jag inbillar finns inom de flesta av oss. Läs den !

 3. Trovärdigt och handfast
  christina claesson, 26 november 2017

  Bra bok för den som står i startgroparna. Enkel och överskådlig, man kan snabbt kan tillgodogöra sig råden eller få tips om var man ska leta.
  Holger Wästlund har ett helt liv av egna erfarenheter inom företagande. Det ger trovärdighet åt hans råd och exempel. Han har heller inte fastnat i gamla etablerade metoder utan hugger friskt in på nya erfarenheter och de senaste digitala lösningarna.
  Och "giggekonomi" - ett bra ord för mångsysslande frilans som jag faktiskt inte hört innan Wä... Läs hela recensionen

 4. Lättläst!
  Jea, 20 november 2017

  Rekommenderas! En lättläst, strukturerad och mycket inspirerande bok för de som är intresserade av att skaffa sig flera olika sätt att få inkomster på och slippa vara fast anställd.

 5. Strömmar eller drömmar
  Sissel , 4 november 2017

  Nu har jag läst boken och det var en positiv upplevelse! Holger Wästlund skriver strukturerat och lättläst om hur man kan sluta inrikta sig på att få ett fast jobb och istället satsa helhjärtat på möjligheterna inom gig-ekonomin. Att bli sin egen, men ändå ha en viss trygghet utan att vara fast anställd. Vad man bör tänka på och hur man kan marknadsföra sig.
  Tror att denna bok kan inspirera många som inte trivs med sin nuvarande jobbsituation eller för alla de ungdomar som står inför att ... Läs hela recensionen

 6. Rekommenderas!
  Zara Szekér, 4 november 2017

  Precis som Holgers andra böcker har den här hjälpt mig väldigt mycket i mitt nyföretagande. Det finns många tips och förslag som väcker tankar och möjligheter. Boken rekommenderas varmt! :)

 7. Som en spark i baken
  Rutles, 30 oktober 2017

  En perfekt bok som gav mig, som är pensionär, en spark i baken med massor av idéer och tankar kring, hur jag inte bara kan öka min inkomst, utan också att fylla pensionärslivet med företagsamhet som berikar, stimulerar och håller mig igång. En unik bok som på ett lättsamt sätt förklarar nya möjligheter och entreprenörskap i vår digitala värld.

 8. Öppnar en ny värld i business
  Ingemar H. Drogell, 28 oktober 2017

  Jag har läst boken. Många bra tips. Utmärkt för de som redan har en eller flera verksamheter eller är anställda och vill tjäna extra eller ta succesiva steg att bli företagare. Med tipsen i boken öppnar sig en helt ny värld !!

Visa alla 8 recensioner