Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
S-akademikers skriftserie (del 1)
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2017-11-13
Förlag
Tjänstemännens socialdemokratiska förening
Dimensioner
178 x 110 x 9 mm
Vikt
96 g
ISBN
9789198416503
Socialdemokratin i ett nytt århundrade : Sex bidrag till en ideologisk framtidsdebatt (pocket)

Socialdemokratin i ett nytt århundrade : Sex bidrag till en ideologisk framtidsdebatt

Pocket Svenska, 2017-11-13
99
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Vägen framåt för socialdemokratin består inte i vare sig att bli mer populistisk eller att anpassa politiken till opinionsundersökningar bland medelklassen. Antologin Socialdemokratin i ett nytt århundrade samlar några texter från personer som tänkt till om vår tids stora utmaningar. Utifrån frågan om politikens uppgift föreslår Payam Moula några kriterier för det goda samhället. Kajsa Borgnäs tar sig an hållbarhetsfrågorna, med grund i arbetarrörelsens ambivalenta förhållande till kapitalismen. Sven Ove Hansson resonerar kring jämlikhetsbegreppet ur olika synvinklar. Med spjärn mot arbetskritiken diskuterar Ulrika Lorentzi nya klassförhållanden på arbetsmarknaden. Björn Östbring utvecklar diskussionen om socialdemokratin, välfärdsstaten och flyktingmottagandet. Och i ett samtal mellan Anne-Marie Lindgren och Payam Moula avhandlas dagens politiska landskap och den så kallade GAL/TAN-skalan. Med undantag av Björn Östbring är samtliga medverkande i antologin socialdemokrater.

Tjänstemännens socialdemokratiska förening har inlett utgivningen av S-akademikers skriftserie för att publicera klassisk och nyskriven socialdemokratisk idélitteratur. Föreningen samlar tjänstemän och akademiker som vill bidra till socialdemokratins policyutveckling. Vi anordnar möten, studiecirklar, föreläsningar med mera och vill nu också ge ut denna skriftserie. Geografiskt har vi vår bas i Göteborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialdemokratin i ett nytt århundrade : Sex bidrag till en ideologisk framtidsdebatt
  2. +
  3. Socialismen inför verkligheten : studier över socialdemokratisk åskådning och nutidspolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialismen inför verkligheten : studier över s... av Nils Karleby (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Socialdemokratin i ett nytt århundrade : ...