Homo Consumericus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2021-04-15
Upplaga
1
Förlag
Placenta Förlag
Medarbetare
Enström, K.J. Elton (red.) / Enström, K.J. Elton (form)
Dimensioner
228 x 178 x 20 mm
Vikt
618 g
SAB
Hci
ISBN
9789198437973
Homo Consumericus (inbunden)

Homo Consumericus

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-04-15
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Självmordssekten Homo Consumericus dyrkar något som kallas tillväxt, bränner olja och hoppas på att ett teknist mirakel ska rädda dem. Max Gustafson har tagit sig an en av de svåraste uppgifter som finns: att skapa satir och humor om en miljö som håller på att kollapsa, en värld som går under i realtid. Och allt vi gör är att trycka på snooze. Gustafson vänder skrattspegeln i boken lika mycket mot oss själva som mot giriga storbolag eller sovande politiker. Låt skrattet bli den väckarklocka som ringer för förändring!

Max Gustafsons Homo Consumericus, är ett verk som med sin unika humor får oss att skratta och gråta över vad som håller på att hända med vår miljö och värld när allt styrs av kortsiktiga vinster och ohållbar konsumtion. Gustafson vänder skrattspegeln i boken mot oss själva precis lika mycket som mot giriga storbolag eller sovande politiker.

Den äkta satiren sparkar aldrig neråt utan alltid uppåt mot maktstrukturer, inskränkthet och uppblåsthet. Men också mot våra egna fördomar och oförmåga att se vad som står på spel exempelvis i klimat- och miljöfrågorna. Skrattet kan skapa förändring.

Gustafson har under många år varit verksam som serietecknare och konstnär och har bl.a. belönats med EWK-priset (Arbetets museum -18).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Homo Consumericus
 2. +
 3. Det rånade folket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det rånade folket av Max Gustafson (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Homo Consumericus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oerhört pricksäker
  Mattias , 29 juli 2021

  Träffar samtidens tunna materialistiska människor rakt i solar plexus! Läste den med stor behållning, läget vi försatt oss i är förstås tragiskt, men vad är väl då bäst att skratta åt eländet.

 2. Max Gustafson är ett geni!!!
  Linde, 27 juli 2021

  Med en avslöjande bild och några väl valda ord blottlägger Max Gustafson skevheter och han är Sveriges absolut vassaste satiriker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Max Gustafson

 • Det rånade folket

  Max Gustafson

  Det rånade folket är resultatet av flera års frustration över en politisk utveckling som skapat arbetslöshet, utanförskap, ökade samhällsklyftor, raserad välfärd, med mera. Boken är en stor, ofilad nagel i ögat på regeringen och dess blinda tro på...