Moderatorns guide till lyckade möten och events - till smarta beställare (e-bok)

Moderatorns guide till lyckade möten och events - till smarta beställare E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-10-02

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Det arrangeras tusentals möten och evenemang i Sverige varje år. I bästa fall är de väl genomförda, tankeväckande och spännande, i sämsta fall är de ineffektiva och ett slöseri med tid både för arrangör och publik.

Den här boken är till för den beställare eller arrangör som vill se till att det anordnade mötet blir professionellt genomfört och att det når de mål man har satt upp.De erfarna mötesledarna Åsa Julin och Marianne Olsson har hundratals evenemang bakom sig som moderatorer och rådgivare i planeringsprocessen och delar här sina bästa tips för att skapa ett professionellt och kostnadseffektivt arrangemang. Boken är en handfast guide som fungerar som en vägledning under hela processen, från uppstartsmöte till utvärdering.

Genom att dela vår gemensamma kunskap och erfarenhet hoppas vi bidra till fler framgångsrika möten som möter både publikens och arrangörens förväntningar. Den främsta drivkraften i vårt engagemang är att vi verkligen tror på mötets kraft och genomslag, säger författarna Marianne Olsson och Åsa Julin.

Alla möten är unika och detta gäller även planering och genomförande av digitala möten. I boken ger vi flera olika tips på hur ni skapar bra möten som antingen är helt digitala, fysiska inför publik eller hybridvarianter. Vi intervjuar även flera digitala specialister och kunder som delar sina missar och framgångskoncept. Med denna guide hoppas vi bidra till fler smarta beställare.

Ta del av våra framgångsfaktorer:

1.Syfte och mål med mötet tydligt identifierat
2.Identifiera din målgrupp under mötet och utanför
3.Planera, planera, planera
4.Håll mötets innehåll relevant och avgränsat
5.Anpassa innehåll till publiken
6.Anlita professionell moderator
7.Kommunicera internt och externt - före, under och efter
8.Ordning och reda, inför och under genomförandet
9.Efter mötet: Mät och följ upp resultaten!
10.Summera lärdomar och sätt ny agenda för nästa möte


Kunderna delar sina bästa tips

Linda Lagerdahl, programchef, Business Arena
Det viktigaste är att tydligt kunna beskriva syftet med arrangemanget. Vad vill vi uppnå?

Jenny Sköld, kommunikationsstrateg, Lidingö stad
Det absolut viktigaste är att vara noggrann med planeringen, oförberedda möten blir sällan bra.

Lennart Weiss, kommersiell direktör, Veidekke
Man måste vara noggrann med detaljer, från intro till avslutning. Ett seminarium eller möte är en helhetsupplevelse. Alla pusselbitar är viktiga.

Mer om författarna
Åsa Julin och Marianne Olsson är båda erfarna mötesledare inom näringsliv och offentlig sektor med goda referenser bland namnkunniga beställare. Åsa är journalist med bakgrund på TV4, SVT och Sveriges Radio, numera verksam i eget bolag som moderator och tv-journalist. Marianne är strategikonsult i eget företag sedan millennieskiftet, och fungerar ofta både som moderator och strategiskt bollplank för ett företags varumärke som helhet samt för att säkerställa att evenemanget integreras i ett återkommande kommunikations- och budskapsarbete. Mer om oss:www.julinmedia.com ochwww.konsultboken.se.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna