Tolkningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pamphilus
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2021-02-08
Förlag
Ars Interpres Publication
SAB
Hce.03(s)
ISBN
9789198643930
Tolkningar (häftad)

Tolkningar

Häftad Svenska, 2021-02-08
139
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns det, nedlagt i orden, en kraft som gör det de uttalar? Ord som handlar, bryter sig ut ur sin tid och slungar sig mot framtiden. I det här personliga urvalet samlar Marie Tonkin nio kvinnliga poetröster från skilda epoker. Viktorianska Elizabeth Barret Browning, tyskjudiska Hilde Domin och italienska Alda Merini möter bland andra Marina Tsvetajeva och den samtida armeniska poeten Diana Anphimiadi. Mot fond av det visionära närmar de sig frågor om tid och evighet. Är det möjligt att uttala sig själv, göra sig till ord? Vilken poesi uppstår i de där gränslanden till det osägbara?

Marie Tonkin är poet, kulturskribent och redaktör. Hon debuterade i bokform 2012 med den trespråkiga diktsamlingen "Pyramider i paradiset"
och utgav senast "Silver och eld". Under 2021 utkommer hon med två nya diktsamlingar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tolkningar
 2. +
 3. Lettland diktar : ord och steg - arton poeter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lettland diktar : ord och steg - arton poeter av Velta Snikere, Imants Ziedonis, Margita Gutmane, Janis Rokpelnis, Leons Briedis (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Tonkin

 • Silver och eld

  Marie Tonkin

  Marie Tonkin tar med - som jag läser henne - diktare från vår moderna litterära guldålder, Gullberg, Vennberg, Aspenström, Kjell Espmark, förutom ökenmödrarna och många andra, i sin karavan, utan att förråda sig själv och sitt vackra allvar. Som i...

 • Maria av Egypten

  Marie Tonkin

  Ökeneremiten Maria av Egypten har lämnat spår i helgonteckning, musik och skönlitteratur. Hennes biografi rymmer tvära kast. Hon lever ett liv i utsvävningar i 400-talets Alexandria, följer med en grupp pilgrimer till Jerusalem - och möts av ett o...