Vitsord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2020-12-01
Förlag
Spektakelmakaren AB
Dimensioner
150 x 110 x 20 mm
Vikt
181 g
SAB
Bbh
ISBN
9789198661507
Vitsord (inbunden)

Vitsord

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-12-01
269
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Har svenskan blivit ett främmande språk?

De skriver i bladet, det pratas på teve.

Man läser och lyssnar, vad är det de säger?
Det regnar mot fönstret, men där lyser solen.
Det talas i gåtor, det pusslas och smusslas.

Varje dag en ny dragning i språklotteriet
där alla vinner och ingen.

Några vitsord, men inget intyg.
Ett par goda föresatser
på vägen som till helvetet bär.

Rasmus Dahlstedt är skådespelare och skribent. Han har efter utbildningen på Scenskolan i Göteborg framträtt i drama, fars och musikal. Spännvidden i rollerna är stor - från Jean i Fröken Julie till Julian Assange i Visselblåsaren av Jens Ganman. Rasmus har helt nyligen läst in Homeros Iliaden som ljudbok. Han röner därtill uppskattning för sitt programledararbete i den rosade podcasten Antipodden och är ständigt aktuell som krönikör och kåsör.

"...koncisa och slagfärdiga verklighetsbeskrivningar - en motkraft till journalistiska utsvävningar och politiskt filibusteri."
Christopher Jarnvall, Nyhetsbyrån, 2020-12-19
"Dahlstedt fiskar upp enskilda ord och meningar ur babblet, så att vi kan vända och vrida på dem. Det är underfundigt och roligt, men lämnar en bitter eftersmak. Tillsammans tecknar de 154 ordvitsarna en bild av ett offentligt språk i flosklernas klor.
Roligast har man när man öppnar en sida på måfå. Boken skulle fungera som en liten och flärdfritt formgiven coffee table book, som kan sätta igång diskussion.
Att tala sant och meningsfullt är en svår konst, något Dahlstedts humor kan hjälpa oss med. Det finns faktiskt poetisk tyngd i ordvitsarna, annars en humorform med låg status. Det blir roligt och sorgligt på samma gång, och något av en moralitet över maktens tramsande."
Oskar Hagberg, Nyheter Idag 2021-04-18
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vitsord
 2. +
 3. allt är perfeckt : brodera ut texten

De som köpt den här boken har ofta också köpt allt är perfeckt : brodera ut texten av Gisela Ståle (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vitsord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fyndig och..
  Per Sture Nyberg, 26 april 2021

  Och tänkvärd. Rekommenderas! Bra koll på språket och ofta roliga dragningar av ords betydelse. Samt med en grundstomme bestående inte, vilket ju är det vanligaste i dessa tider, med en flabbig och onyanserad kanonad från vänster. Bara d-e-t är värt att honoreras.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rasmus Dahlstedt

 • Dagsvärst

  Rasmus Dahlstedt

  "Satiren är död", ropar någon. "Satirens tid är nu", svarar en annan. Den intelligenta samhällskritiken lyser med sin frånvaro. Hur kan ett pennskaft idag undvika att gå vilse i de identitetspolitiska labyrinterna och förstumma...