Bliv du hos mig (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-02-26
Förlag
Schildts & Söderströms
ISBN
9789515238238
Bliv du hos mig (e-bok)

Bliv du hos mig E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-02-26
137
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
"Min släkts berättelse är en berättelse om separationer. I den separeras de som en gång var varandras allt, eller trodde sig vara. Barn skiljs från sina föräldrar: de skickas till Sverige, till släktingar på landet, på sommarbete för att lära sig språk, på läger. Vuxna springer ifrån varandra med vett och vilja."

Hur mycket bär vi med oss av tidigare generationers upplevelser, av tragedier, triumfer, vardag och livshållning, frågar sig Sofia Torvalds. Hon spanar bakåt i tiden. Där ser hon Fanny, kvinnan som övergav två söner för kärleken, hon ser August, renässansmannen som överlevde västfronten. Hon ser också Karin, flickan som nästan hörde hemma vid slottet, Ernst, mannen som föll i bitar och många andra. Det är ibland sorgligt, ibland vackert och ofta dramatiskt. Samtidigt får läsaren en möjlighet att reflektera över och sin egen släkthistoria och sitt eget föräldraskap.

Författaren riktar också blicken mot sig själv. Det handlar om en uppväxt i huvudstadsregionen på 70-talet, men mest om att vara mamma här och nu. I bakgrunden sjunger kören, de döda mammornas kör.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Torvalds

  • Hungrig

    Sofia Torvalds

    Min dotter är utbyteselev i usa. När jag talar med henne på Skype brukar hon ha ett grönt täcke virat omkring sig. Hon fryser. Redan länge har hon klagat på att hon fryser, att hon är trött, att hon får blåmärken, att hon inte kan koncentrera sig....

  • Ångestgudinnan

    Sofia Torvalds

    Sofia Torvalds står framför badrumsskåpet och överväger om hon ska ta ett piller eller inte. Behöver hon det verkligen eller vill hon bara göra sitt liv lättare? Hur svårt ska ett liv vara egentligen? I boken Ångestgudinnan undersöker hon sin ånge...