Origami : form och fantasi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2011-05-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Karlsson, Helena (foto)
Dimensioner
247 x 175 x 15 mm
Vikt
560 g
SAB
Pic.09
ISBN
9789113028019

Origami : form och fantasi

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2011-05-17

Slutsåld

Norio Torimoto är en av världens mest kända origamiexperter. I Origami berättar han hur man skapar med origami, från den klassiska tranan till sin egen skapelse Nils Holgersson på gåsen Akka, som författaren Kenzaburo Oe fick i samband med nobelpriset 1994.

Origami betyder konsten att vika papper och är en gammal japansk tradition som spridit sig över hela världen. Origami ser svårt ut, men är mycket enklare än du tror. I alla fall om du har en origamimästare som lärare. Norio Torimoto visar att större delen av origamin tar sitt avstamp i sex basvikningar: kvadratbas 1, kvadratbas 2, fiskbas, tranbas, grodbas och snurrbas. Utifrån dem skapar du de traditionella modellerna, som tulpanen, tranan och liljan.
När fingrarna väl lärt sig vika dem står fältet öppet för eget skapande. Mästaren Torimoto visar i texter, illustrationer och bilder hur baserna och de traditionella vikningarna har legat till grund för de tjugofyra av hans egna skapelser som visas i Origami. Han visar också hur du själv ska tänka när du skapar dina egna modeller.

Allt som behövs är ett kvadratiskt papper och vikandet kan börja. Vik, vik fel, vik upp, titta vad som gick fel, vik om - efter tjugo minuter har alla som utgår från Origami vikt sin första trana. Börja med en basvikning och utforska sedan på egen hand origamins fantastiska värld, och hitta på egna vikningar och figurer. Alla kan, du måste bara våga prova. Och kosta på dig att vika fel då och då.

I boken presenteras också origamins historia och vikmodellernas plats i den japanska kulturen. Texterna är författade av journalisten, översättaren och Japankännaren Yukiko Duke.
Origami är boken för manga- och animefantasten som vill dyka djupare in i det japanska, barnfamiljen som vill skapa tillsammans och origamivikaren som vill utvecklas och börja skapa egen origami.
Allt du behöver är papper, lust och tålamod!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Folkkonstmuseum

    Richard Johansson, Åke Edwardson, Yukiko Duke

    Det hela börjar med att Richard Johansson 2002 lyckas köpa ett underrede till en vagn. Sedan dess har han arbetat med sitt Folkkonstmuseum, med allt från byggandet av själva vagnen till arbetet med att samla föremål. Allt har sin utgångspunkt i Ri...

  • Origami

    Yukiko Duke, Norio Torimoto

    A simple, elegant guide to making origami.From playful animals to delicate flowers and fun paper airplanes, this origami guide has projects that will delight both children and adults. With words, illustrations, and more than three hundred photogra...

Bokvideo