Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2011-09-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
290 x 230 x 20 mm
Vikt
1440 g
SAB
641.865,Qcae
ISBN
9789113033266
Tårtor (inbunden)

Tårtor

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-09-15

Slutsåld

Vad får man om man vispar fyrahundra ägg, tjugofem kilo socker och sedan blandar i lite annat smått och gott? Jo, femtioåtta fantastiska tårtor enligt konditormästare Jan Hedhs klassiska recept.

Grundmassor, bottnar, sylter, krämer, mousser och tårtöverdrag - här finns recept på alla byggstenar som går att kombinera till ljuvliga tårtor. Jan Hedh ger oss inte bara recepten, utan delar som vanligt även med sig av sin enorma kunskap: Vad händer om man ökar sockermängden i anslaget? Hur fungerar gelatin? Vad gör en botten mindre smulig?
Steg för steg, mycket pedagogiskt, visar han hur du bakar våningstårtor till bröllop, klassiska svenska tårtor (som prinsesstårta, gräddtårta och sans rival), klassiska utländska tårtor (sacher, cheesecake och champagnekrämtårta med flera). Dessutom ett helt kapitel om tårtdekorationer: till bröllop och dop, rosor i karamell, duvor i kristyr och pikering.

Samtliga tårtor och många arbetsmoment är läckert fotograferade av Charlotte Gawell. Två konstnärer har skapat en bok som kan avnjutas som den är eller med en kopp gott kaffe!

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Söta bakverk med motiveringen: Med den sanne mästerkonditorns ofattbara grundlighet utreds tårtbottnens fundamentala drag, syltens och krämens bärande roller, samt ett universum av läckra överdrag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tårtor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Röriga tårtor
    Otto von Friesen, 2 mars 2015

    Jan Hedh är en välkänd konditorauktoritet. Redaktören har dock rört till det så att tårtorna blandas ihop med varandra. En striktare och klarare layout vore på sin plats.

  2. Nya tårtor av Jan Hedh
    Carina, 29 september 2011

    Som ett stort fan av Jan Hedh har jag svårt att vara opartisk då jag brukar gilla allt han skriver. Jag gillar att baka och speciellt tårtor men har kört fast i att baka moussetårtor och då kom denna bok som ny bra inspiration. Som så ofta när man läser Hedhs böcker så kan det bli lite bläddrande fram och tillbaka då han ofta hänvisar till grundrecept som han skrivit på annan plats i boken. Tycker man bara om att baka så finns det recept som passar bra till alla med olika förkunskaper. Man få... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Hedh