Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2012-04-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Illustratör/Fotograf
Martin Bergström
Dimensioner
292 x 213 x 45 mm
Vikt
2000 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789113034041
Frantzén/Lindeberg (inbunden)

Frantzén/Lindeberg

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-04-10

Slutsåld

Ingen annan svensk krog har gjort en så snabb resa från start till stjärnregn som Frantzén/Lindeberg. Två år efter att den första måltiden serverades i lokalen med 24 platser i Gamla Stan i Stockholm tilldelades krögarparet två stjärnor i Guide Michelin. Men då ska man veta att de hade planerat restaurangen i tio års tid.

För hos Frantzén/Lindeberg sker ingenting av slumpen, det finns en tanke med allt och man sticker inte under stol med att man efter­strävar perfektion. Att de är något speciellt på spåren visar såväl den fullbokade restaurangen som att utmärkelserna har fortsatt regna över krögarna och deras filosofi.

Björn Frantzén och Daniel Lindeberg menar själva att det handlar om omtanken om detaljerna, från råvara till bestick, via lokal och bemötande, och i allra högsta grad om helhetsupplevelsen. De skriver: ?Så är hela tanken bakom Frantzén/Lindeberg - att det tillagade, råvarorna, rytmen, rummet, tiden, hastigheten, rörelsen och smakerna hänger ihop.?

Deras bok är ett bevis på detta. Här förklarar de sin filosofi kring mat och ätande, berättar historien som tog dem dit, ger insider­tipsen och vidgar kokboksbegreppet. Allt förpackat som en Frantzén/Lindebergsk totalupplevelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Frantzén/Lindeberg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt vacker och väldigt kul att bläddra i för...
    Fredrik Laks Månsson, 5 december 2013

    Otroligt vacker och väldigt kul att bläddra i för inspiration. Inga recept, per se, men väldigt spännande att bläddra i och läsa hur F/L resonerar kring sina rätter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna