Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2016-04-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Back, David (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
730 g
SAB
Qca
ISBN
9789113071121
Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier (inbunden)

Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier

(80 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-04-15

Slutsåld

I alla tider har människan använt sig av fermentering för att konservera råvaror, förbättra smak och textur och göra maten mer hälsosam. Bröd, kaffe, vin, blåmögelost, surkål och smör är några exempel på fermenterade livsmedel som i dag blivit vardagsmat.

Den här boken innehåller allt du behöver för att bli en fullfjädrad fermenterare. Lär dig hur du använder bakterier, jäst- och mögelsvampar för att förvandla enkla råvaror till smakrika delikatesser. Experimentera hemma med recept på olika nivåer och fyll skafferiet med allt från egengjord färskost och kimchi till tempeh och indiska dosas. Njut av hemmasyrat smör - eller ge bort en burk i present. Upptäck en värld av komplexa smaker och aromer, långt från industrins standardiserade livsmedel. Du kommer att fascineras av att det smakar olika från gång till gång, beroende på råvara, säsong och handlag.

Utrustningen är enkel, det mesta hittar man i ett vanligt kök. Allt du behöver för att komma igång är burkar och bunkar i några olika storlekar och ingredienser till det du vill göra.

Välkommen in i en värld av smakrik och levande mat!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Allt går igen - bra när det är bra
  Eva Novik, 14 maj 2019

  Kul, spännande, lärorikt och nyttigt! Uppdaterade kunskaper presenterade på ett tydligt och förtroendeingivande sätt.

 2. Bästa böckerna
  Grace, 6 mars 2019

  Denna bok och hennes andra bok, Fermentera 2.0, är mina två favoritböcker med massor av spännande recept och vackra bilder.

 3. Nyttig mat
  Liza Maria Johansson, 2 januari 2019

  Oerhört inspirerande bok, efter detta köp har jag fermenterat efter många olika recept och äter fermenterat dagligen! Sprider kunskapen till familj och vänner!

 4. Lust att börja med något nytt, gammalt
  moonwriter (Åhus), 9 september 2018

  Mycket kunskap och många recept på olika inläggningar, hur man gör ost osv, myct intressant och välskriven bok, med massor av fina bilder.

 5. Trevlig bok
  Inga Almström, 16 januari 2018

  Men var nog litet överambitiöst av mig att köpa den. Men några recept kan jag säkert pröva. Men för en tillräckligt engagerad kan det bli ett nytt sätt att leva.

 6. En bok för nördar med ork och tid.
  Renate H, 7 november 2017

  Väldigt spännande att fördjupa sig i hur man tog hand om trädgårdens skördar förr i tiden. Testade och det funkade vid första försöket.

 7. Underbar bok
  - (Landvetter), 20 september 2017

  Jag fullkomligt älskar denna bok. Från varje sida, lyser Jenny Neikells kärlek till maten hon lagar, det hon syrar. Jag har lagat flera av recepten, och är glatt överraskad. Det är jättegott med fermenterat. Det finns inte bara surkål att göra. Utan alla sorters grönsaker, drycker, mögelost mm mm. Så jag rekommenderar varmt denna härliga bok.

 8. Proffsig bok för amatörer
  Lisa i Örebro, 16 mars 2017

  Suveränt bra! Lättanvänd, snygg, trevlig och informativ bok för den som vill lära sig fermentering på ett smidigt och inspirerande sätt. En favvo!! :)

 9. Fermentera
  Marianne , 10 november 2016

  Mycket bra bok med bra recept som är enkla att följa. Bra tips på hur man gör surkål, smör, ost etc. Kan varmt rekommendera boken

 10. Läste Boken
  Sven Mandernach, 9 november 2016

  Den där boken är äntligen någonting man kan använder någonting av. Hon vet vad hon pratar om. Det är sällsynt. Hälsning Sven.

 11. Lätt - utfordrande
  Carita , 18 oktober 2016

  Mycket intressant och vidgade mina vyer inom fermentering. Jag vill veta vad jag äter och gör det mesta från grunden. Då mår jag och min mage bäst.

  Ta stafettpinnen och prova

 12. En bok de flesta bör ha.
  Jan M., 21 juli 2016

  Äntligen en bok som beskriver enkelt och förklarande hur man fermenterar olika livsmedel. Inledningen beskriver de olika processer som används på ett bra sätt samt att boken är fylld med bra bilder.

 13. Helt underbar!
  Penny, 28 juni 2016

  Den här boken är en guldgruva, full med spännande recept och inspirerande bilder! Alla svårighetsgrader och hela tiden förklarar Jenny Neikell precis vad som händer i fermenteringsprocessen för varje recept. Spännande och gott!

 14. Superkul!
  Robert, 4 maj 2016

  Magiskt fin bok som ger massor av inspiration! Rekommenderar den varmt till vänner och bekanta. Fina bilder och roliga recept!

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Jenny Neikell

Bokvideo