Frukt & Grönt : recept från mitt kök och skafferi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2016-05-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Fabian (foto)
Illustratör/Fotograf
Lotta Kühlhorn, Fabian Kühlhorn, Sigge Kühlhorn
Dimensioner
188 x 143 x 22 mm
Vikt
493 g
SAB
Qcaad
ISBN
9789113071961
Frukt & Grönt : recept från mitt kök och skafferi (inbunden)

Frukt & Grönt : recept från mitt kök och skafferi

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-24

Slutsåld

Den där speciella känslan när man botaniserar bland stånden på en marknad, eller kommer in i en välsorterad saluhall. Hur det fullkomligt exploderar inför alla sinnen av färgintensiva och härligt doftande frukter och grönsaker, välorganiserade i höga pyramider och djupa korgar. Allt är perfekt moget, noga utvalt, plockat och sköljt.

Det är i den här känslan som Lotta Kühlhorn tar avstamp. Hon synar citronerna, kålen och tomaterna från alla tänkbara håll, och presenterar sedan en mängd roliga och utsökta recept där varje råvaras karaktär kommer till fulla sin rätt. Här finns goda tillbehör, drinkar, såser och marinader men även pajer, grytor och desserter. Picklad blomkål och äppelsnö, sauterad purjoblast och Bloody Mary varvas med roliga smakkombinationer som päron och salvia. Vi får också läsa om hur päronen kan odlas i flaska och citronen bli ett effektivt blek- och putsmedel, eller varför inte en hemmagjord eau de toilette? De cirka hundra recepten varvas med Lottas underbara illustrationer och fakta om sorter, mognad och gamla husmorsknep.

Så gör plats i kyl och skafferi, lyft ner de stora faten och ge dig i kast med allt fantastiskt man kan göra av frukt och grönt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Frukt & Grönt : recept från mitt kök och skafferi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Receptbok på nytt sätt
    MagZ, 12 juli 2016

    Underbart illustrerad med trevliga och bra recept på frukt och grönt med kommentarer och anekdoter som inspirerar på ett lustfyllt sätt

  2. Inspirerande
    Inez Jönsson, 9 juni 2016

    Mkt trevliga recept som känns både goda och nyttiga! Man blir verkligen sugen på att laga mat. Det känns lustfyllt och lätt. Sen har boken ett ganska ovanligt format, ganska litet, ngt större än en pocketbok, men det funkar jättebra. Lätt om man vill ta med sig till landet t ex där man förhoppningsvis har mogna äpplen, päron och kanske tomater. Om det är något jag saknar så är det ännu fler kapitel (varje kapitel handlar om en råvara). Hoppas det kommer en uppföljare med fler mumsiga grönsaker och frukter=)

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lotta Kühlhorn