Ett hav i mäktig rörelse : om de semitiska språken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2019-05-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
217 x 141 x 22 mm
Vikt
382 g
SAB
Fs
ISBN
9789113075082
Ett hav i mäktig rörelse : om de semitiska språken (inbunden)

Ett hav i mäktig rörelse : om de semitiska språken

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-05-24

Slutsåld

För ett antal tusen år sedan började en spridning som skulle ha ojämförlig betydelse inte bara för ett av jordens mest kulturellt inflytelserika områden, utan också för världens språk- och religionshistoria. Den semitiska språkfamiljen började spridas över Främre Orienten - den familj som omfattar hebreiskan, arabiskan, arameiskan, akkadiskan och fornetiopiskan, men också mindre bekanta språk som ugaritiska, sabeiska och sam'aliska. På semitiska språk skrevs den Hebreiska Bibeln, Koranen, Gilgamesheposet och Tusen och en natt. Språken har dominerat Sydvästasien i mer än fyratusen år, och i dag är de ett världsarv, från det Gamla Israel till Mesopotamien, de arabiska öknarna, Etiopien - och dagens Sverige.

Denna bok är en inledning till de semitiska språkens historia och deras poetiska och religionshistoriska traditioner - och till deras fascinerande halsljud och närmast matematiska grammatiska struktur. Deras historia, poesi och litteraturer är precis som akademiledamoten och språkforskaren H.S. Nyberg sade: ett mångflödande djup och ett vågsvall att översköljas av - ett hav i mäktig rörelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett hav i mäktig rörelse : om de semitiska språken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lärt och läsvärt
    Pingdao, 13 september 2019

    Mycket intressant och mestadels klart och tydligt framställt. Boken innehåller dock en del onödiga upprepningar som hade vunnit på att redigeras bort.

Visa alla 1 recensioner