Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2017-01-10
Upplaga
4
Förlag
Norstedts
Illustratör/Fotograf
Jenny Ström
Dimensioner
210 x 210 x 18 mm
Vikt
856 g
SAB
Prcda
ISBN
9789113075617
Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget (häftad)

Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget

(9 röster)
Häftad Svenska, 2017-01-10
259 319 Du sparar 60 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Fritidsskepparen innehåller allt du behöver kunna för att avlägga teoriprov för Förar- och Kustskepparintyg enligt NFB:s nya kunskapsfordringar, men fungerar lika bra för egna studier och för uppfräschning av gamla kunskaper.

På bokens webbplats, www.fritidsskepparen.com, finns kompletterande frågor, nyheter som rör navigation och digitala sjökort med mera.

Denna reviderade upplaga har ytterligare förnyats och anpassats till dagens moderna elektroniska navigation och det rörliga fritidsbåtslivet. Med det ökade intresset för båtliv följer ett allt större krav på fritidsbåtsmänniskor när det gäller navigation, sjömanskap, säkerhet, sjövett och miljötänkande.

Fritidsskepparen vänder sig till den som ägnar sig åt båtliv på sin fritid eller som vill göra det. Boken lär ut allt man behöver veta för att bli en bra båtförare: navigering dag och natt, med och utan GPS, hur farleder märks ut, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, väder och första hjälpen ombord. Teori och exempel varvas, med tydliga illustrationer och fotografier. Efter varje kapitel finns övningsfrågor till både Förar- och Kustskepparintyget.

Fritidsskepparen är uppdaterad januari 2021 med de senaste regelförändringarna från Transportstyrelsen och Sjöfartsverkets nyheter i sjökort. Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utfärdar kunskapsfordringar för Förar- och Kustskepparintyget. Boken är även här uppdaterad med de senaste kunskapskraven. Författaren, Bengt Utterström, har varit delaktig i arbetet med kraven för dessa certifikat. Han håller dessutom kurser i navigation, VHF/SRC och radar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget
 2. +
 3. Illustrerat sjömanskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illustrerat sjömanskap av Ivar Dedekam (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Fritidsskepparens VHF/SRC-bok

  Bengt Utterström

  Fritidsskepparens VHF/SRC-bok är för den som vill lära sig hur en modern marin VHF-radio med DSC fungerar. Boken beskriver pedagogiskt och enkelt nyttan med VHF och hur den används i båten, såväl i Sverige som utomlands. Fritidsskepparens VHF/SRC-...

 • Fritidsskepparens radarbok med AIS : allt om hur en modern fritidsbåtsradar och AIS fungerar

  Bengt Utterström

  Fritidsskepparens RADARBOK MED AIS är för den som vill lära sig, på ett pedagogiskt och enkelt sätt, om hur en modern fritidsbåtsradar fungerar. I boken beskrivs hur man navigerar med plotter och radar för att undvika grundstötning eller kollision...