Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2018-08-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wall, Tom (form) / Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
247 x 173 x 17 mm
Vikt
620 g
SAB
Qca
ISBN
9789113085616
Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier (inbunden)

Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier

(44 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-10

Slutsåld

Vi lever i en spännande tid där vi tack vare forskning lär oss allt mer om hur bakterier påverkar vår hälsa. Konsten att använda bakterier för att fermentera mat har vi dock känt till i årtusenden. I den här boken berättar Jenny Neikell inspirerande och med en fot stadigt i vetenskapen om hur vi kan skapa smaksensationer av grönsaker och deras naturliga bakterieflora. Med över 25 års erfarenhet av fermentering ger hon svar på alla hur och varför och delar med sig av ovärderliga tips för hemmafermenteraren.

Utöver olika varianter på klassiker som surkål och kimchi, får vi lära oss att fermentera kryddiga chutneys, smakrika rotfruktssallader, heta chilisåser, knapriga cruditéer och örtiga salsor. Dessutom får vi inspiration att ta tillvara den egna skörden och fermentera vildplockade växter, t ex genom att göra "oliver" av nypon. Fermenteringsprocessen skapar unika smaker som syra, fruktighet och umami, som lyfter de mest alldagliga rätter till nya höjder samtidigt som bakterierna göra nytta i magen. Fermentera 2.0 är en kärleksförklaring till grönsaker och (i dubbel bemärkelse) goda bakterier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra tips o recept
  Anna M Wallin, 2 juni 2021

  ... till en rolig o god hobby. Redskap, metoder och olika blandningar presenteras på ett övergripande sätt. Bara att djupdyka!

 2. Onödig bok
  Erik, 11 september 2020

  En receptsamling med samma grundrecept överallt. Hade räckt med en kort introduktion till syrning och förslag till variationer. Men grunderna för syrning går nog lätt att Googla fram eller hitta på Wikipedia så boken är i stort sett helt onödig ...

 3. Perfekt nybörjarbok
  Helena Blomqvist, 16 november 2019

  Fermentera 2.0 är perfekt för dig som vill börja syra själv. Du lär dig grunderna och det finns många fina recept i boken. Testa gärna syrade jordärtskockor - hur gott som helst!

 4. Enkla och bra recept att inspireras av.
  Thomas Mikael Andersson, 29 oktober 2019

  Har kommit igång fint med egna recept som inspirerats av boken. Men än finns många goda recept kvar att prova.

 5. Oumbärlig
  Ann-SofieDatjan, 22 maj 2019

  Denna bok är "nödvändig" i skördetider för en självhushållare eller åtminstone en som har odlat på under vår och sommar och står med mängder av grönsaker att ta hand om. Frysen är full och man hinner/vill inte (av nutritionsskäl) konservera. Fermentering är ett mycket bra alternativ till att långt in på hösten och vintern njuta av nyttigheterna. Går snabbt att göra bara man kommer in i det.

 6. Tillgängligt
  Toove Rosengren, 27 oktober 2018

  Författaren har en avspänd och proffsig inställning till hela grejen med syrning som gör att jag vågade prova- och lyckades :)

 7. En helt ny bok
  Marcus, 19 oktober 2018

  För dig som undrar, detta är inte bara en uppdaterad version av den första, utan en helt ny bok. Intro-delen är väl lik, men alla recept utom surkål är nya. Denna bok fokuserar endast på grönsaker, där den förra handlade om allt fermenterat. Det finns många nyskapande recept och för en som vill utöka hållbarheten på grönsaker i säsong är detta en bra källa för inspiration.

 8. Vacker, informativ och inspirerande bok.
  Marie Yvonne Strömberg, 11 september 2018

  En efterlängtad bok om fermentering och mjölksyrning. Blev genast inspirerad att sätta igång med denna enkla och nyttiga metod för att bevara grönsaker. Tack!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jenny Neikell