En oväntad sommar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2019-04-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
Más allá del invierno
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
165 g
SAB
Hce
ISBN
9789113091013
En oväntad sommar (pocket)

En oväntad sommar

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2019-04-10
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är januari i New York och en våldsam snöstorm lamslår staden. I Brooklyn kör universitetsläraren Richard Bowmaster på en annan bil i snödrevet. När Richard försöker hjälpa den kvinnliga bilföraren drar hon istället igen bildörren och kör därifrån. När kvinnan senare på kvällen ringer på hos Richard måste han be sin hyresgäst, den chilenska gästforskaren Lucía Arraz, om hjälp att få kontakt med den mystiska unga kvinnan, hon tiger nämligen.

Det visar sig att Evelyn Ortega, som hon heter, är en ung papperslös flykting från Guatemala som arbetar illegalt som barnflicka och nu har upptäckt att hon kört omkring med ett lik i sina arbetsgivares bil som hon krockat. Lucía och Richard vill försöka hjälpa Evelyn ur knipan eftersom båda delar hennes erfarenhet av att vara flykting. Deras tre levnadshistorier tar oss från dagens Guatemala via Chile vid tiden för militärkuppen tillbaka till andra världskrigets Europa. Mitt i dramatiken kring Evelyns riskfyllda situation börjar känslor spira mellan Richard och Lucía, och plötsligt förbyts deras ålders höst till en oväntad sommar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En oväntad sommar
 2. +
 3. Långt bortom havet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Långt bortom havet av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En oväntad sommar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. alldeles för lång
  Judit, 7 september 2020

  Det som aldrig har hänt med mig ang. Allendes böcker: att bläddra förbi vissa sidor .Tyvärr denna bok når inte nivån som det brukar vara Isabel Allendes mått.

 2. Inte Allendes bästa, men helt ok
  Mitzie, 24 juli 2019

  Allende har skrivit bättre böcker. Den här är inte en av hennes bättre, tyvärr. Ämnet boken belyser är i högstagrad aktuellt och viktigt, men Allende gör det onödigt krångligt för sig, då det gäller att berätta huvudpersonernas livshistorier. Att boken inte heller tar någon fart förrän 100 sidor in i den. Tycker jag inte heller är likt Allende.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Isabel Allende