Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2020-01-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Fabian (form) / Kühlhorn, Lotta (form)
Illustratör/Fotograf
Elin Sandström
Dimensioner
233 x 156 x 27 mm
Vikt
745 g
SAB
Hc
ISBN
9789113093314
Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen (inbunden)

Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-01-24
219
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En psykolog är försvunnen. På hennes mottagning hittas en samling dokument: en arbetsdagbok, brev, researchmaterial och transkriberingar av de terapisessioner som hon genomfört inom ramen för ett bokprojekt. Där får vi följa samtalen med en identitetsstörd läkare, en lesbisk psykopatvampyr, en manisk vetenskapsmans fruktade avkomma och en narcissistisk dandy. De visar sig vara några av den gotiska skräcklitteraturens mest ikoniska monster - Dr Jekyll, Carmilla, Frankensteins monster och Dorian Gray - och de brottas med tidlösa dilemman som vi alla kan känna igen oss i. Hur lär man sig acceptera sina oönskade sidor? Hur bejakar man sin sexualitet i en värld med alltför snäva ramar? Om alla bemöter dig med rädsla, kan du annat än hata dig själv? Och hur åldras man med värdighet i ett samhälle besatt av skönhet?

Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld låter populärkultur möta psykologi i denna genreöverskridande och fascinerande bok. De ställer med lika delar humor och allvar de rätta frågorna och analyserar svaren för att kunna hjälpa klienterna - och kanske även läsaren.

"En mix av skönlitteratur och självhjälp som är väldigt trendrätt våren 2020."
Femina
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen
 2. +
 3. Svensk skräcklitteratur 1. Bårtäcken över jordens likrum : från medeltid till 1850-tal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk skräcklitteratur 1. Bårtäcken över jorde... av Mattias Fyhr (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Monster i terapi : skräcklitteraturens ikoner hos psykologen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Originell ide'!
  AgnesKenshin, 26 juni 2020

  Vilken finurlig ide' att skriva en bok. Extra plus att jämställdhet bakats in! För även om nutiden kommit långt jämfört med på patienternas era, så har vi lång väg till jämställt samhälle. Min favoritpariens var Dr Jenkyl. Dorian Grey var vidrigast. Alltså uppskattade jag att läsa sista bokdelen sämst och mest intresserad under dr Jenkyl & mr Hyde delen. Inlevelsefullt författat med andra ord.

 2. Besviken
  Bokisboksson, 1 maj 2020

  Mats Strandbergs tidigare böcker var fantastiska - "monster i terapi" höll inte samma standard. Svaga dialoger och ett förutsägbart slut. Kontrasterna mellan då och nu upplevdes som påtvingade och psykologen blev en konstlad karaktär.

  Har inte läst Jenny Jägerfelds tidigare böcker och kommer nog inte göra det heller.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Monster i terapi : skräcklitteraturens ik...