Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2012-02-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Helena Hansson
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
180 g
SAB
Dokba
ISBN
9789127133136
Lyckofällan (pocket)

Lyckofällan

(116 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket Svenska, 2012-02-15
75

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!

Teknikerna som presenteras i Lyckofällan hjälper läsaren att:

 • Minska stress och oro
 • Hantera smärtsamma känslor och tankar mer effektivt
 • Bryta självförgörande vanor
 • Övervinna osäkerhet och självtvivel
 • Skapa ett rikt och meningsfullt liv

I Lyckofällan får du lära dig att leva ett rikt och meningsfullt liv med hjälp av ACT (Acceptance and Commitment Therapy), en tredje vågens KBT som fokuserar på mindfulness och ett nytt sätt att se på tankar och känslor.

Olika övningar och exempel hjälper oss att tänka nytt, att få ett nytt förhållningssätt till oss själva och allt vad livet innehåller. En övning är att inte ta sina tankar på för stort allvar att inte bli ett med dem, utan att se dem som just tankar.

Lyckofällan kan läsas av dem som vill hantera vanliga mänskliga problem som ledsenhet, depression, dåligt självförtroende, oro, stress, ångest och känslor av meningslöshet och ensamhet. Som terapeut kan man få tips på många bra övningar och exempel att använda med sina klienter och för att behandla sig själv.

Originaltitel: The Happiness Trap - How to Stop Struggling and Start Living

Översättning: Helena Hansson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lyckofällan
 2. +
 3. Deep Work : hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld - strategier för kontroll, mindre stress och digital minimalism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Deep Work : hur du finner fokus och djupjobbar ... av Cal Newport (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Lyckofällan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  Angelo, 16 juli 2018

  En fantastisk bok som alla borde läsa och använda dagligen både på jobbet i privatlivet. Finns många böcker inom vardagspsykologi men denna är bäst!

 2. Det är det här som vi väntat på!!
  nyckelpigan, 13 juni 2017

  Med tydlig förklaring och exempel får vi mycket bra vägledning att inte bemästra, utan acceptera de känslor som stökar i livet. Mycket landar - läs begrunda, öva och läs igen...

 3. Lättläst, rolig och mycket bra verktyg
  Pysslan, 26 februari 2017

  Jag har fått väldigt bra verktyg och kloka råd utan hokus pokus av den här boken. Inget konstigt utan mest klokhet och sunt förnuft.

 4. Hjälper till när tankarna skenar
  Lena G, 16 oktober 2015

  Jag läser ofta ett stycke i den här boken när jag känner mig lite nere eller har svårt att tänka utan att hamna i en negativ tankegång. Nästan alltid hittar jag något jag kan ta till mig så att det känns bättre. Jag får verktyg att kunna hantera tankar som nästan alltid beror på att hjärnan går på högvarv och när jag har svårt att se verkligheten som den faktiskt är.

 5. Lyckofällan
  Cecilia Davidsson, 8 augusti 2015

  Mycket bra bok med konkreta och praktiska råd. Hjälper oss att hantera vår stressade och statusfixerade vardag där vi alla kan känna oss oförmögna.

 6. Lyckofällan
  Maria Grönlund, 11 juni 2015

  Ingenting nytt - dock så bra tips och varför har jag inte gjort så tidigare - när det är så enkelt? Det är bara att sätta igång och ta sig i kragen! och jobba med sig själv!

 7. kul bok!
  LJ, 5 september 2014

  Skön bok att använda på sig själv och andra för enkel men ändå djup förändring. Bra för mitt yrke som kroppsterapeut.

 8. Läsvärd
  Kickan, 22 april 2014

  Efter att ha läst många "må bra" böcker så kommer äntligen något som fungerar långsiktigt. Det gäller helt enkelt att lära sig acceptera alla sina känslor, att hitta tekniker som underlättar och/eller förkortar tiden med jobbiga tankar och känslor.

 9. Denna har blivit en klassiker - speciellt för unga...
  Lise-Lotte Lindeberg, 28 oktober 2013

  Denna har blivit en klassiker - speciellt för unga medelålders i deras relationer, som kanske håller på att svikta! Den kan också ge oss lite äldre något positivt.

 10. Ett lättsamt och enkelt budskap till den som tycker...
  Tommy Hedman, 27 maj 2013

  Ett lättsamt och enkelt budskap till den som tycker att livet är jobbigt och som kanske ställer sig frågan, varför ska jag fortsätta min vandring på jorden när livet inte blir bättre än så här?

  Russ Harris vägleder även den som är ovan att läsa denna typ av litteratur på ett mycket behagligt och enkelt sätt. Att det sedan inte är det lättaste att få rätsida på livet är en annan sak, men genom att läsa boken får du många bra verktyg att hantera olika svårigheter i livet.

 11. Lyckofällan förklarar komplicerade processer på ett...
  Anna-Lena Fredriksson, 22 april 2013

  Lyckofällan förklarar komplicerade processer på ett enkelt sätt! Lättsam men samtidigt mycket kärnfull! Jag log många ggr när igenkänningsfaktorn var hög... Ger många förklaringar till varför det ibland kan vara så svårt att få till en beteendeförändring både hos mig själv och hos patienter jag träffar. Gav mig många nya redskap för att åstadkomma positiva förändringar i livet som jag känner att jag kommer ha god nytta av både som privatperson och som yrkesutövande arbetsterapeut. Man tror pl... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Russ Harris