Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2016-09-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form) / Kapadia, Seth (form)
Dimensioner
211 x 137 x 14 mm
Vikt
344 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127140004

Compassioneffekten : att utveckla självtillit och inre trygghet

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2016-09-24
188 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi pressar oss hårt idag, jämför oss med andra på sociala medier, känner oss otillräckliga och är rädda att inte duga eller att misslyckas. Med hjälp av self-compassion, självmedkänsla, kan vi möta livets svårigheter med värme, vänlighet, omsorg och förståelse istället för självkritik och krav på prestation.

Vi vet att fysisk träning är viktigt för att vi ska må bra. Nu visar modern hjärnforskning att vi också kan träna vår hjärna för ökat välmående. Med Compassioneffekten vill författaren visa på olika ingångar till att skapa en inre trygghet. Genom att aktivera kroppens eget trygghetssystem fattar vi klokare beslut, vågar göra förändringar och blir bättre på att leva i nuet.

» ... ett alldeles utmärkt sätt att vara snälla mot oss själva är genom självmedkänsla. Det kan till och med vara det bästa sättet vi idag känner till för att måna om sig själv och därmed om andra. Det är därför denna bok är så viktig.«

Ur bokens förord av Stefan Einhorn, professor, författare och ordförande vid Centrum för Social Hållbarhet vid KI

Om vi utvecklar ett förhållningssätt av compassion mot oss själva och andra, finns det idag vetenskapligt stöd för att det medför en djupgående positiv inverkan på vårt välmående och våra relationer. Jag har följt Christinas utveckling och forskning inom compassion och är glad att hon för sin kunskap vidare med denna bok.
Professor Paul Gilbert, grundare av compassionfokuserad terapi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Compassioneffekten : att utveckla självtillit och inre trygghet
  2. +
  3. Entreprenöriell fritidspedagogik : att bygga handlingskraft, mod, självtillit och motivation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Entreprenöriell fritidspedagogik : att bygga ha... av Helena Ackesjö, Jonas Berggren, Marianne Dahl, Katarina Ellborg, Peo Friman (häftad).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Compassioneffekten : att utveckla självtillit och inre trygghet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Compassion för välmående!
    Susanne Sonnhammer, 10 februari 2017

    Vill du lära dig hur hur du kan må bättre med hjälp av värme och vänlighet? Vill du få en förklaring på varför en ofarligt situation, som att hålla ett tal, kan kasta dig in i den röda hotcirkeln? Eller hur ökad trygghet ger dig och dina medmänniskor ett rikare liv? Då ska du läsa Compassion Effekten! Den är spännande, lättläst och har praktiska övningar inkluderade. Christina håller tempo och nerv genom hela boken. Den är helt enkelt svår att lägga ifrån sig innan man kommer till sista sida... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Compassioneffekten : att utveckla självti...