Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-04-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127149953
Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen (e-bok)

Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen (e-bok)

(29 röster)  |  Läs 5 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-04-05
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tio knep som hjälper dig att förstå världen.

"Denna bok är min sista strid i min livslånga kamp mot den förödande globala okunskapen. Den är mitt sista försök att förändra människors sätt att tänka." - Hans Rosling

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i -omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

Boken är skriven av Hans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling.

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han var även medgrundare av stiftelsen Gapminder, och en enormt uppskattad föreläsare och folkbildare.

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är stiftelsen Gapminders andra två medgrundare. De arbetade tillsammans med Hans Rosling under 18 år. I dag föreläser de över hela världen och deras arbete med att tillgängliggöra forskning är flerfaldigt prisbelönt.

"Hans Rosling berättar historien om 'den mänskliga utvecklingens tysta mirakel' som bara han kan. Men Factfulness gör mycket mer än så. Boken förklarar också varför framsteg ofta sker så hemligt och tyst, och lär läsarna hur man kan se dem tydligt." - Melinda Gates

"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."

Bill Gates
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Blir bättre

  Jag var lite tveksam i början av boken då jag redan har sett en del av Hans Roslings föreläsningar, och trodde att det bara skulle bli en upprepning. Men boken ger ett extra djup i hans idéer. Några som man kände till fast omformulerade så det ger en djupare insikt i idéen. Ibland så håller jag inte med vissa påståenden sådär direkt, tex att förstå naturvetenskaperna är så mycket annorlunda än att förstå humanistvetenskaperna. Det kanske behövs ett längre resonemang än det som boken har tid ... Läs hela recensionen

 2. Fascinerande!
  sören lind, 22 september 2018

  Vilken eye opener! Borde läsas av alla besserwissrar och s.k. beslutsfattare. Gör den till obligatorisk kurslitteratur i all undervisning på universitetens samhällsveteskapliga ämnen.

 3. Livsviktigt!
  Annika Härlin, 4 augusti 2018

  Den här boken borde alla i hela världen läsa. Lättläst, pedagogisk och otroligt intressant. Testa dig själv i början och jämför med chimpanser, vanliga människor i olika länder, professorer, politiker och företagsledare men jämför även efter läsning med vad du nu vet.

 4. Journalister och Aktivisters motivation

  Mycket bra bok men:
  - Journalisters skrivande/agerande styrs inte enbart av krav på att vara dramatiska, utan också av dolda politiska motiv.
  - Aktivisters agerande styrs inte heller alltid av själva sakfrågan utan har ofta andra (politiska) grunder och avsikter.
  Tyvärr framkommer inte det så väl i boken.
  Det är ju självklart att Hans Rosling förstår/anser att mänsklighetens framsteg beror på Socialliberalism, Fri företagsamhet och starka, stabila men ej totalitära stater.

 5. värd att lyssna på
  kent flood, 21 april 2018

  En vis man. lättläst bok. följ hans råd. ta inte en enstaka siffra för något. sätt den i sitt sammanhang. försök förstå världen. Tack Roslingar.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Factfulness : tio knep som hjälper dig fö...