Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2019-06-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Anna Rosling Rönnlund, Ola Rosling
Dimensioner
210 x 155 x 25 mm
Vikt
627 g
SAB
Oaa
ISBN
9789127163287
Factfulness (häftad)

Factfulness

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-06-08
190
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

Boken är skriven av Hans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling.

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han var även medgrundare av stiftelsen Gapminder, och en enormt uppskattad föreläsare och folkbildare.

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är stiftelsen Gapminders andra två medgrundare. De arbetade tillsammans med Hans Rosling under 18 år. I dag föreläser de över hela världen och deras arbete med att tillgängliggöra forskning är flerfaldigt prisbelönt.

Hans Rosling berättar historien om 'den mänskliga utvecklingens tysta mirakel' som bara han kan. Men Factfulness gör mycket mer än så. Boken förklarar också varför framsteg ofta sker så hemligt och tyst, och lär läsarna hur man kan se dem tydligt.

Melinda Gates

Närmare ett testamente i bokform kommer man inte. En gedigen och underhållande självhjälpsbok för världen ... De behärskar till fulländning den svåra konsten att få fakta att dansa. Det är spänstigt, personligt och hela tiden angeläget. Trion serverar nämligen oceaner av genomanalyserad kunskap i kondenserat godisformat, på en nivå som man emellanåt frestas tro att även en amerikansk president borde kunna ta till sig. Överblicken blir nästan svindlande ibland.

Dagens Nyheter

En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen.

Bill Gates
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Factfulness
  2. +
  3. Till försvar för det öppna samhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till försvar för det öppna samhället av George Soros (inbunden).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Factfulness. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    Stefan Larsson, 16 juli 2021

    Beskriver mycket bra om hur världen är och inte som medierna visar. Boken rekommenderas för de som tycker att världen känns mörk ibland.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna