Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2016-08-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
217 x 141 x 16 mm
Vikt
392 g
SAB
Vebl,Dokb
ISBN
9789127817593

Tillbaka till jobbet : hållbar återgång efter stressrelaterad ohälsa

(24 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-20
309
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Årets HR-bok 2016!

Hur vet man vad som är lagom takt vid rehabilitering? Vilka reaktioner är vanliga? Hur ser arbetsgivarens roll och ansvar ut?

Denna bok ger kunskap om hur och varför stressreaktioner och utmattningsproblematik uppkommer och hur de yttrar sig. Framför allt får du redskap för hur man tar sig igenom förloppet från sjukskrivning, återhämtning och planering till arbetsåtergång. Exempel varvas med konkreta strategier och författaren berättar vad som kan vara svårt, samtidigt som hon visar en framkomlig väg för hur man stegvis tar sig tillbaka. Vanliga frågor, farhågor och situationer som kan uppstå beskrivs, samt hur man hanterar dem både som medarbetare och som chef. Forskning visar att en välplanerad återgång vid stressrelaterad problematik kraftigt ökar möjligheterna att komma tillbaka i arbete. Den här boken hjälper den sjukskrivna och arbetsgivaren att tillsammans ta de steg som behövs, genom att underlätta förståelse och samordning. Att skapa nya beteendemönster hos individen och på arbetsplatsen är av stor betydelse för att återgången ska bli hållbar i längden.

Tillbaka till jobbet vänder sig både direkt till dig som är drabbad av stressproblematik och till chefer och HR-personal som följer medarbetare genom en rehabilitering. Boken är även till hjälp för närstående och andra som vill förstå och veta mer om området.

Boken är viktig och belyser ett stort samhällsproblem. De sjukskrivna och deras arbetsgivare samt anhöriga kommer att ha nytta av boken.

Maria Fridstjerna, BTJ-häftet nr 22, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tillbaka till jobbet : hållbar återgång efter stressrelaterad ohälsa
 2. +
 3. Att sätta gränser för sig själv och andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att sätta gränser för sig själv och andra av Åsa Kruse (inbunden).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Tillbaka till jobbet : hållbar återgång efter stressrelaterad ohälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som ALLA borde läsa!
  Lotti , 14 februari 2017

  En välskriven, lättläst och innehållsrik bok som alla arbetsgivare/chefer borde läsa. Även handläggare på försäkringskassan och personer som jobbar med arbetslivsinriktad rehabilitering borde läsa denna bok. Och såklart alla Ni som drabbas av stressrelaterad ohälsa då den kan vara till stor hjälp för att ta sig tillbaka till en hållbar återgång i arbete. Anhöriga har också stor behållning av att läsa denna bok. Och eftersom ALLA kan drabbas eller bli närstående till någon som drabbas så borde helt enkelt ALLA läsa den.

 2. Precis så är det
  Anette Maria Klyfvert, 1 februari 2017

  När man börjar läsa bokarn känner man igen dig välldigt mycket. Även det som arbetsgivare ska göra stämmer. Om man är på gång in i arbetslivet igen . Läs denna bok

 3. Angelägen, användbar och lättläst!
  Stina, 18 oktober 2016

  Lättläst och samtidigt innehållsrik! Varvar fint fakta med praktiska exempel och så bra att det både är från arbetstagarens och arbetsgivarens sida. Jag tänker att jag kan ha användning för denna bok både på ett personligt och professionellt plan!

 4. Jättebra och praktisk bok om stress och utmattning
  Sandra , 30 september 2016

  Handfast bok som är underbar att läsa när man är sjukskriven. Den förklarar och beskriver och jag känner igen mig. Jag uppskattar att få fakta om utmattning och redskap som hjälper mig att komma tillbaka och hitta beteenden som jag tror kommer att hjälpa för resten av livet.

 5. Bra läsning även om du inte är utbränd
  MN, 24 september 2016

  En välskriven och lättläst bok med pedagogisk uppläggning som är mycket läsvärd för folk i riskzonen: perfektionister, workaholics, personer som har svårt att känna och sätta gränser och kroniska ja-sägare. Jag fick många bra aha-tillfällen när jag läste de olika fallstudierna och kände igen mig själv i många av deras beteenden. Boken kommer med konkreta och klara förslag om hur man kan tänka och agera för att bryta den typen av beteende som ibland leder till utbrändhet. Även om jag själv int... Läs hela recensionen

 6. Läsvärd bok om arbetsrelaterad stress
  JL, 10 september 2016

  Rekommenderar denna bok till alla som är drabbade av stress och utmattning, samt chefer som inte vet vad man ska göra. Pedagogisk upplagt med konkreta tips hur man ska hantera sig själv och olika situationer. Boken gav mig stort stöd!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Åsa Kruse