Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2016-09-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
217 x 145 x 20 mm
Vikt
450 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127817715
70 skäl till självmedkänsla : om att vara varm, vänlig och vilja sig själv väl (inbunden)

70 skäl till självmedkänsla : om att vara varm, vänlig och vilja sig själv väl

(9 röster)
Inbunden Svenska, 2016-09-24
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ingen enskild faktor verkar höra så tydligt ihop med psykisk hälsa som självacceptans. Att vara icke-dömande mot sig själv, ha fördragsamhet med sina fel och brister och gilla sig själv i motgång det minskar symtomen på depression och ångest.

Numera kan vi träna på att bli mer accepterande inåt genom självmedkänsla, ett nytt begrepp som handlar om att vara vänliga mot oss själva istället för hårda och kritiska när vi gör misstag. Övningarna i självmedkänsla hjälper hjärnan att gå in i ett trygghetsläge som sätter igång kroppens system för samhörighet och tillit. Det sänker stressnivåerna som orsakas av självkritik. När vi hackar på oss själva aktiverar vi nämligen kamp-flyktsystemet som är till för att vi ska reagera på fara utifrån.

Vill du må bra? Tyck om dig. Och öva på det. Eller börja i alla fall med att stå ut med dina tillkortakommanden. Du behöver inte sträva efter att en gång för alla vara på topp, osårbar och evigt glad, utan bara vara tillfreds med det faktum att livet inte utrustar någon av oss med perfekt kropp eller kontrollerbara känslor eller oslagbara tankar. Det räcker med ett slags lågenergi-gillande. Strunta i att försöka älska dig själv, ha istället jag är väl bra som jag är-förhållande till dig själv. För mig var det en befrielse att få närma mig självacceptans med ord som medkänsla, tolerans, förståelse. Och värme!

Agneta Lagercrantz följer här upp sin succébok Självmedkänsla med texter och reflektioner på temat 70 skäl till självmedkänsla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 70 skäl till självmedkänsla : om att vara varm, vänlig och vilja sig själv väl
  2. +
  3. Självmedkänsla : Hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen till dig själv och andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självmedkänsla : Hur du kan stoppa självkritik ... av Agneta Lagercrantz (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om 70 skäl till självmedkänsla : om att vara...