Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2020-12-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
248 g
SAB
Uh,Eabub,Ubaj
ISBN
9789127828681
Prata med barn om klimatet : en handbok (häftad)

Prata med barn om klimatet : en handbok

Häftad Svenska, 2020-12-07
213
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur kan vi prata med barn om klimatet på ett sätt som väcker motivation, hopp och handlingskraft? Vilken kunskap och vilka verktyg behöver vi?

I Prata med barn om klimatet väver Frida Berry Eklund samman personliga berättelser, samtida forskning och fakta och skapar engagemang och gemenskap kring vår mest avgörande fråga klimatkrisen. En fråga som angår oss alla och inte minst våra barn.

Från ett vardagsperspektiv och utan pekpinnar manar Berry Eklund till reflektion, samtal och handling. Vi måste våga prata vitt och brett om klimatet, hemma, i skolan och långt bortom politiska ställningstaganden eller duktighetstävlingar i återvinning.

Den konkreta handboken Prata med barn om klimatet ger kunskap om klimatkrisen och såväl pedagogiska som psykologiska verktyg för hur vi kan agera när det gäller att rusta våra barn inför framtiden. Dels handlar det om vad vi kan göra här och nu, dels om hur vi kan hjälpa barnen och oss själva att navigera i en annorlunda framtid.

Prata med barn om klimatet vänder sig till föräldrar och lärare från förskola upp till högstadiet, men kan läsas av alla som är intresserade av hur vi kan samtala om klimatfrågan på ett konstruktivt sätt.

Miljögeografen Kajsa Kramming och psykologen Kata Nylén har
bidragit med perspektiv och texter i boken.

Läs en intervju med Frida Berry Eklund.
Källor till boken: Källförteckning
Sagt om boken:

"En bok att sträckläsa, jag är så glad att den finns! Vi föräldrar behöver just en sådan här bok att hålla fast i när oron drar iväg. Jag uppskattar även budskapet om att oron även är en positiv drivkraft. Det kan ta emot att läsa om klimatet och framtiden eft ersom det hotar det vi älskar mest, men jag kände mig stärkt efter den här läsningen."
PETRA MARKLUND, artist och låtskrivare

"Den här boken vill jag sätta i händerna på alla politiker, rektorer, lärare och ja medborgare, oavsett om de har barn eller ej. Frida Berry Eklunds vision av hur den svenska skolan borde hantera klimatkrisen är dessutom rena rama bruksanvisningen varsågoda, Utbildningsdepartementet!"
MARIA SOXBO, journalist, författare och medgrundare av Klimatklubben

"Klimatfrågan är särskilt viktig för våra barn de kommer att uppleva och arbeta med lösningar och uppleva effekterna av ett nytt klimat. Det är givet att de måste få vara med i hur vi löser den, och i det är kunskap en given förutsättning, både om utmaningen och att det finns lösningar."
MARKKU RUMMUKAINEN, professor i klimatologi vid Lunds universitet och klimatrådgivare vid SMHI

"Det är en välskriven bok, personligt hållen, pedagogisk, peppande och fylld av inspiration, samtidigt som det märks att författaren sitter på stor kunskap, intresse och engagemang för klimatfrågan. [...] En intressant, angelägen och högaktuell bok med massor av handfasta tips och råd, perfekt att sätta i händerna på såväl föräldrar som pedagoger från förskola och uppåt. Läsvärd även för vuxna som vill få en överblick över klimatfrågan. Helhetsbetyg: 5."
CAROLA FORSLUND, BTJ-häftet nr 3, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prata med barn om klimatet : en handbok
  2. +
  3. Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »