Gubben som grät (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
01
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Pia Johansson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
255 x 210 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789129658989
Gubben som grät (kartonnage)

Gubben som grät

Kartonnage,  Svenska, 2003-09-01

Slutsåld

Det var en gång en gubbe som grät. Gubben hette Staffan Bullersväng och han grät nästan för allt. För att han inte fick bada, för att han inte tyckte om spenat eller för att det var så långt till jul. Men till sist tog tårarna slut i ögonen för inte ens den här gubbens gråt varade för evigt. När tårarna torkat kom brevbäraren. Och gubben fick ett paket. Paketet innehöll en cykel! Han kunde inte cykla, men det viktiga var att han försökte ändå! Och det gick. Och han blev så glad! Den dagen var den lyckligaste han någonsin varit med om. Läsarålder: 4-8 år

Pernilla Stalfelt skriver om sånt som hon vet att barn tycker är intressant och gärna vill fundera på. Hon har sagt att hon tycker om att beskriva saker som balanserar på en gräns. Precis just det gör gubben när han slutar gråta och börjar skratta. Kanske är det ett barns spontana idé som inspirerat Pernilla till den underfundiga historien där dynamiken mellan bild och text väcker fantasin och triggar fram samtal. Gubben som grät är precis en sån bok där bild och text har exakt samma specifika vikt som läsarens fantasi.

Pressröster om Pernilla Stalfelts Fisksaga:
"Det här är en bok att skratta åt, men också att haja till inför" Tove Jonstoij, DN.
"Jag skrattade faktiskt tills tårarna rann." Nina Lindström, Örebro Kuriren.
"Pernilla Stalfelt överraskar alltid. Hon är komikern in absurdum." Lisa Henriksson, Opsis Kalopsis.

Pernilla Stalfelt, född 1962, är museipedagog på Moderna Museet. Hon tycker om att jobba med barn i verkstan och har serier som specialitet. Hon har fyra års konststudier, ett par kortfilmer, Gerlesborg, Konstfacks animationsutbildning, Kulturvetarlinjen bakom sig. Hon har fått Elsa Beskow-plaketten, Expressens Heffaklump och har varit nominerad till Deutsche Jugendliteratur-preis.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pernilla Stalfelt