Vem är du? : en bok om tolerans (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2012-08-08
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Pernilla Stalfelt
Dimensioner
236 x 175 x 7 mm
Vikt
240 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129680942

Vem är du? : en bok om tolerans

(5 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2012-08-08

Slutsåld

"Ibland kan man bli riktigt förvånad, när man förstår att alla inte är precis exakt som man själv. Man liksom tappar hakan, till exempel på bussen." Pernilla Stalfelts nya bok handlar om tolerans i alla dess former. Om likheter, om olikheter, om rädsla och utanförskap.

Men framför allt handlar den om hur vi kan vända rädslan för det annorlunda till något positivt och spännande. Att bjuda in i stället för att stänga utanför. För hur olika är vi egentligen? Och är det verkligen så att lika barn leker bäst?

Vem är du? En bok om tolerans är gjord i samarbete med Teskedsorden. I september 2012 kommer den att skickas ut till alla elever i årskurs 3, cirka 100 000 elever. Med en uppmaning att fundera över och diskutera likheter, olikheter och tolerans. För tolerans är inte alltid enkelt, ibland måste man öva och öva och öva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vem är du? : en bok om tolerans. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vill du diskutera tolerans och identitet ?
  Kristallo, 9 september 2015

  Om du vill fundera kring och diskutera frågor kring tolerans och identitet så är denna bok en jätte bra utgångspunkt för barn och ungdomar . Vad är t.ex intolerans och vad kan en fördom vara? Boken ställer frågor och uppmuntrar till egna funderingar snarare är ger färdiga eller cementerande svar. Att kunna lätta i tanken och sväva iväg i resonemang som man prövar, undersöker och diskuterar med någon annan som tänker lika eller som kanske tänker olika än man själv är väldigt spännande och de... Läs hela recensionen

 2. En bok som utförligt behandlar tolerans men som helt...
  johnkommentar, 18 november 2013

  En bok som utförligt behandlar tolerans men som helt utelämnar hänsyn och eget ansvar. Om man går på ICA i kalsonger, är det verkligen betraktaren som ska tolerera, i min värld är det nog kalsongtarzan som ska klä på sig.

 3. Jag gav bort båda böckerna jag köpte så jag kan inte...

  Jag gav bort båda böckerna jag köpte så jag kan inte säga mer än att jag hört talas om boken tidigare och det var då jag bestämde mig för att köpa dem.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pernilla Stalfelt

Bokvideo