Vi ska ha barn : handbok i jämställt föräldraskap (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2018-03-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
208 x 157 x 22 mm
Vikt
409 g
SAB
Doff,Oac
ISBN
9789137150550

Vi ska ha barn : handbok i jämställt föräldraskap

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-03-01

Slutsåld

Som blivande föräldrar är det lätt att tappa greppet om jämställdheten. Det är kvinnan som ska bära och föda barnet, men när det gäller att bli förälder, att ta hand om ett barn - då är kvinnor och män lika vilsna, lika uppfyllda av rusig kärlek, lika mycket förstagångsföräldrar. Vi är alla i lika stort behov av en handbok.

Det finns så många normer och mer eller mindre uttalade regler och förväntningar som säger hur en mamma ska vara, för att hon är kvinna, och hur en pappa ska vara, för att han är man. Vi behöver syna dessa normer, stampa sönder dem, och hålla fast vid våra strategier för att kunna fortsätta leva jämställt - även efter det att barnet har kommit.

Med hjälp av den här boken kan föräldraskapet bli något som berikar och stärker er relation, istället för att kärleken förgörs. Konkreta tips varvas med analyser och personliga upplevelser. Ett femtiotal föräldrar delar på ett ärligt och generöst sätt med sig av sina erfarenheter, och visar att det finns många vägar att gå för att uppnå jämställdhet. Boken tar upp det heterosexuella parförhållandet, men har ett medvetet och öppet tilltal och kan därför läsas av alla, oavsett familjekonstellation. Den kan med fördel läsas även av er som redan har barn, och som vill göra er relation mer jämställd.

Det här liknar ingen annan bok om föräldraskap. Det är inte en bok för mammor eller för pappor, utan en bok för er båda. Så att ni kan gå från förälskelse till förskola - som ett team!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vi ska ha barn : handbok i jämställt föräldraskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Present
  Laila Marianne Eriksson, 1 december 2020

  Det är en present till mitt kommande 16:de barnbarns föräldrar. Jag hoppas att de gillar den och har nytta av den.

 2. Grym bok!
  Elin Lind, 23 maj 2018

  Perfekt att läsa inför och under en graviditet. Passa på medan ni har tid att planera och diskutera. När barnet kommer är det guld värt att ha en jämställd plan för föräldraskapet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marie Björk

 • Jag blundar tills jag finns

  Marie Björk

  Sandra drömmer om ett liv bortom Sörbyskolan och utan en pappa som förstör. Musiken och idolen Patti Smith räddar henne - med hörlurarna på hörs det inte om någon skriker och bråkar. En gång hade hon en bästis som förstod allt, Sara. Men Sara flyt...