Klara ordtest i svenska som främmande språk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Östberg, Urban (medf.)
Dimensioner
225 x 155 x 8 mm
Vikt
180 g
SAB
Fct,Fc.02
ISBN
9789144045177
Klara ordtest i svenska som främmande språk (häftad)

Klara ordtest i svenska som främmande språk

(7 röster)
Häftad Svenska, 2005-09-01
160
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vilken är skillnaden mellan formerna national och nationell? Heter det tillhör till, tillhör eller hör till? Är orden ytterligare och dessutom synonymer? Stavas mindes och minns med ett eller två n? Heter idiomet att något legat varmt om mitt hjärta, lagt varmt om mitt hjärta eller legat mig varmt om hjärtat? Hur skiljer sig undgå och undvika åt? Och hur är det med drabba och hända?Detta är några exempel på svårigheter som finns representerade i Klara ordtest i svenska som främmande språk. Exemplen är i regel autentiska och insamlade på kurser i svenska som främmande språk vid Stockholms universitet. Boken består av tio test, vart och ett med 50 flervalsuppgifter. I facit kommenteras och förklaras samtliga uppgifter. Klara ordtest är en fristående fortsättning på vår tidigare utgivna Klara grammatiktest, där vi tar upp de vanligaste grammatikfelen bland andraspråksinlärare. Båda böckerna vänder sig i första hand till studenter i svenska som främmande språk på avancerad nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klara ordtest i svenska som främmande språk
  2. +
  3. De rätta orden - Svenska betydelsefält

De som köpt den här boken har ofta också köpt De rätta orden - Svenska betydelsefält av Urban Östberg, Urban Östberg, Anna Hallström, Anna Hallström, Urban Östberg (häftad).

Köp båda 2 för 361 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Vilken är skillnaden mellan formerna national och nationell? Heter det tillhör till, tillhör eller hör till? Är orden ytterligare och dessutom synonymer? Stavas mindes och minns med ett eller två n? Heter idiomet att något legat varmt om mitt hjärta, lagt varmt om mitt hjärta eller legat mig varmt om hjärtat? Hur skiljer sig undgå och undvika åt? Och hur är det med drabba och hända?

Detta är några exempel på svårigheter som finns representerade i Klara ordtest i svenska som främmande språk. Exemplen är i regel autentiska och insamlade på kurser i svenska som främmande språk vid Stockholms universitet.

Boken består av tio test, vart och ett med 50 flervalsuppgifter. I facit kommenteras och förklaras samtliga uppgifter.

Klara ordtest är en fristående fortsättning på vår tidigare utgivna Klara grammatiktest, där vi tar upp de vanligaste grammatikfelen bland andraspråksinlärare. Båda böckerna vänder sig i första hand till studenter i svenska som främmande språk på avancerad nivå.