Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2013-09-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
399 g
SAB
Qbf
ISBN
9789144091709
HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete (häftad)

HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-09-24
399
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Några år in på 2000-talet började många svenska organisationer förändra sin HR-funktion utifrån ett koncept som utvecklats i amerikanska storföretag. Konceptet marknadsfördes internationellt av konsulter som "HR transformation". Kombinerat med en leveransmodell baserad på shared service, inspirerad av den amerikanske gurun Dave Ulrich, var målet effektivisering och omfokusering mot mer strategiska HR-uppgifter.

Vi har följt sju svenska organisationers försök att införa konceptet. Vi ville förstå varför det fått ett så stort genomslag och i vilken grad det påverkat HR-funktionens arbetssätt och linjechefers arbete med personalfrågor.

Resultaten visar att transformationsidéerna var attraktiva därför att de kunde kopplas till rationella mål om kostnadseffektivisering och central kontroll. Men genomförande och måluppfyllelsen varierar och har ofta påverkats av faktorer som inte beaktats i den rationella planeringsprocessen.

Författarna och det forskningsprojekt boken presenterar tilldelades priset "Årets HR-forskning 2013". 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete
 2. +
 3. Idéburen chef - HR-arbete och personalansvar i ideella organisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idéburen chef - HR-arbete och personalansvar i ... av Johan Welander, Johan Welander (kartonnage).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Svårläst
  A, 10 mars 2016

  Otroligt svårläst för studenter som oss. Skriven på ett svårt akademiskt språk. Att rekommendera i högre åldrar vid högre analysförmåga

 2. Välskriven
  MrHR, 5 februari 2014

  Denna bok bör alla som arbetar inom HR läsa, inte minst av dem som arbetar inom en HR-funktion som är organiserad enligt de "tre benen" (service center, expertfunktion och verksamhetsnära HR-partners)

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om HR-transformation på svenska : om organis...